Pirkkala ei tarjoa nyt omakotitontteja jakoon yksityisrakentajille – rakennusliikkeille lupaillaan mahdollisuutta tehdä Soljaan townhouseja järvinäköaloin

Tontti-info kiinnosti yrityksiä, mutta ei yhtä paljon kuin paremman rakentamissuhdanteen aikana.

PIRKKALA tarjoaa rakentajille kortteleita tehtäväksi Soljan Kauppiaankadun ja Pyhäjärven väliseltä alueelta, jonkin matkaa tästä kuvauspaikasta eteenpäin.

PIRKKALAN kunta tarjoaa rakennusliikkeiden haettavaksi kerros- ja rivitalotontteja. Soljassa ja Lepomoisiossa sijaitsevat tontit on määrä luovuttaa ensi vuonna. Sitä ennen on vuorossa hakumenettely.

Kunta järjesti tonttien rakentamisesta kiinnostuneille yrityksille tiedotustilaisuuden 11. lokakuuta. Heikko rakentamissuhdanne näkyy Pirkkalassakin, mutta kiinnostusta kuitenkin löytyi.

”Kuulijoita linjoilla oli ehkä odotettua enemmän, mutta huomattavasti vähemmän kuin mitä oli esimerkiksi kuuntelemassa aiemmin Turrin tontinluovutusinfoa”, kertoo tekninen avustaja Satu Naskali Pirkkalan kunnan maankäytöstä.

Soljasta luovutetaan rakentajille ensi vuonna kolme townhouse-tyyppistä asuinkorttelia, joista osalta on järvinäköala Pyhäjärvelle.

Luovutusmenettelyyn osallistuvilta rakentajaehdokkailta pyydetään julkisivukuvat, huoneistojakauma ja mahdollinen visiokuva. Tontinluovutusmenettelyssä lähtökohta on laadullinen arviointi, ei hintakilpailu.

PIRKKALA etsii nyt rakentajia Soljan townhouse-tyylisille kortteleille ja rivitaloille Lepomoisioon. Havainnekuvassa Soljan ensi vuonna jakoon menevä tonttitarjonta.

Soljan Pyhäjärvenpuoleisilla tonteilla on rakennusoikeutta tonteilla 900 ja 2500 kerrosneliötä ja rakentaminen on mahdollista 3-4 kerrokseen.

Lähempänä Naistenmatkantietä sijaitsevalla tontilla on rakennusoikeutta 1700 neliötä.

Kaikki tontit ovat tarjolla vain vuokrattavaksi.

Toinen tarjolle tuleva rakentamisalue on Lepomoisio, mistä Pirkkala on luovuttanut viime vuosina omakotitontteja. Sieltä on määrä luovuttaa tällä kertaa rivitalotontteja.

ENSI vuonna kunnan luovutusohjelmassa ei ole lainkaan omakotitontteja.

Suunnitelmissa on tarjota yksityisille rakentajille seuraavaksi townhouse-tontteja Kyöstiltä, mutta aikataulua ei ole vielä vahvistettu.