Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Koivistolaiset torjuvat teollisuutta

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Koivistolaiset torjuvat teollisuutta

Torstai-ilta Hyrsingin koululla. Iltakuudelta piha oli jo pimeä. Sade kasteli pihaan pysäköidyt autot.

Voimistelu-käsityösalissa oli esille laitettu pullaa ja kahvia. Miehet, etupäässä miehet, mutta muutama nainenkin joukossa, juttelivat ryhmissä niitä näitä.

Luokkahuoneen puolella kunnanhallituksen edustajat asettelivat tuoleja ja pöytä paneelia varten. Hiljalleen joukko siirtyi pulpetteihin, penkeille, seinän vierustalle.

– Hyvät koivistolaiset. Olemme tulleet keskustelemaan Koiviston kaavasta, Risto Koivisto, kunnanhallituksen puheenjohtaja aloitti.

Koivisto antoi sanan koivistolaisille. Presidentti Mauno Koiviston kuva seinällä edusti tilaisuudessa valtakunnallista päätöksentekoa. Koivistolaiset olivat tulleet paikalle puhumaan oman kylänsä kohtalosta. Paikallisista päätöksistä.

Kunnanarkkitehti Martti Roivainen kertoi sen, miksi kaavasta oltiin tultu keskustelemaan. Pirkkalassa on pulaa teollisuustonteista. Niitä oltiin nyt aikeissa kaavoittaa Koiviston alueelle. Koivisto oli tarkoitusta varten hyvä paikka, kun kunnalla on alueella omistuksessaan maata.

25 koivistolaista kuunteli hiirenhiljaa selostusta. Kaavan myötä kylään olisi tulossa lisää asukkaita ja viemäri. Lisäksi suunnitelmissa oli tuoda asukkaiden mukana teollisuutta sekä hiukan suurempaa että hiukan pienempää. Palvelut eivät uudistusten ja tulokkaiden kyydissä olisi paranemassa.

Pirkkalainen-lehti 40 vuotta sitten, 20.10.1983.