Lokin upea lento ja hämähäkin kynsistä pelastettu perhonen kesäkuvissa – entä mitä tekevät leppäkertut?

LOKIN lento. Kimmo Salminen käytti pitkää valotusaikaa ottaessaan tämän upean kuvan.

PIRKKALAISEN kesäkuvakilpailuun saapui läjäpäin loistokkaita lukijoiden kesäisiä otoksia. Niistä useimmissa pääosassa oli luonto lähellä kotia ja kesämökillä. Ohessa jälleen otos aiemmin julkaisemattomia kuvia.

Kesäkuvien joukossa on laatuotoksia, joita voisi yhtä hyvin nähdä suurissa valokuvaukseen ja luontoon erikoistuneissa julkaisuissa ja kilpailuissa.

Katsokaapa vain oheista Kimmo Salmisen Lokin lento -otosta.

Lämpimiä ajatuksia herättää myös Timo Mustosen kuva perhosesta, joka pelastettiin hämähäkin seitistä Loukonlahdessa. Kyseessä on hopeatäplä, vaan mikä on tarkempi lajimääritys? Olisiko keisarinviitta, joka on saanut myös nimikkokadun Pirkkalasta?

Entäpä upea kuvaoivallus siitä, kuinka leppäkertut ja ihmiset rakentavat kotia ja perhettä yhtä köyttä.

Katsauksen kaikkiin julkaistuihin Pirkkalaisen kesän 2023 kuviin voi tehdä tämän gallerian kautta. Katsokaa ja ihmettykää.

”PENSASMARJOJEN poiminta on kivaa puuhaa. Joskus eteen pompahtaa tosi mieluisa yllätys. Pesän tekijästä on monta veikkausta, mutta vielä ei varmuutta. Punaherukkapensas oli Sorkkalan Sion kylässä Lepolan tilalla”, kertoo kuvaaja Mauritz Petman.
JOUTSENPARISKUNNA nousukiito pieneltä metsäjärveltä. Kuvan otti Leena Lehtomaa toukokuun lopussa.
”PERÄTOUKURIA perunamaalle”, nimesi Heidi Sievari tämän suomalaista maalaistunnelmaa tihkuvan otoksen.
”PIENI lepohetki rannalla koko perheen voimin.” Kuvan nappasi Tuija Ikonen.
HÄMÄHÄKIN seitistä pelastettu perhonen pääsi lepäämään. Kuvan otti Timo Mustonen Loukonlahdesta.
ALAN Shipway kuvasi leikkisät ketunpoikaset Pirkkalassa lähellä kotiaan. Pesueessa oli viisi poikasta. Antaa Alanin kertoa tarkemmin äidinkielellään: ”Early summer 5 cubs were born close to where I live in Pirkkala. I captured many special moments photographing the siblings. This photo demonstrates their catlike playfulness.”
RAKKAUTTA ilmassa. ”Kuvassa on ensimmäisen oman kodin Pirkkalaan rakentamisen yhteydessä kuvattu leppäkerttujen parittelu, kertoilee kuvaaja Vili Haikarainen.