Syyslomalla Pirkkalassa pidetään bändi-ilta ja tunnelmoidaan kekrijuhlassa – Tässä menovinkit lapsiperheille ja nuorisolle

Pirkkalan kouluissa vietetään syyslomaa viikolla 42.

NUORISOTILA Nastassa esiintyy kaksi bändikokoonpanoa lauantaina 14. lokakuuta. Arkistokuva.

TULEVALLA viikolla Pirkkalan kouluissa vietetään syyslomaa. Pirkkalassa järjestetään viikon kunniaksi vuodenaikaan sopivaa ohjelmaa.

Pirkkalalaiset nuoret voivat aloittaa lomansa suuntaamalla lauantai-iltana 14. lokakuuta nuorisotila Nastaan. Nuorisotilaillan päätteeksi vapaa-aikakeskuksen monitoimisalissa vietetään ikärajatonta NastaStage-bändi-iltaa. Esiintymässä ovat pirkkalalainen E.E.Sekopoltsit-duo ja What You Deserve -yhtye kello 21:stä eteenpäin.

TORSTAINA 19. lokakuuta vapaa-aikakeskuksen valtaavat lapsiperheet. Vapari vapisee -toimintapäivässä järjestetään lapsille perheineen monenlaista toiminnallista ohjelmaa kello 14–18. Vapaa-aikakeskuksen isoon liikuntasaliin rakennetaan lapsille palloilupiste, kiipeilynurkkaus, taitopiste ja keppihevosrata, jossa on tarjolla myös lainakeppareita.

Rauhallisempaa tunnelmaa tarjoaa monitoimisalin aulan Luonnon helmassa -taidenurkkaus, jossa voi piirtää luonnon ääniä kuunnellen. Monitoimisalin rauhallisessa luolassa pääsee pötköttelemään pehmeillä tyynyillä.

Vanhemmillekin riittää varmasti menoa ja vilskettä, sillä lapset ovat tapahtumassa omien aikuistensa vastuulla. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

LAUANTAINA 21. lokakuuta virittäydytään sadonkorjuujuhlan tunnelmaan Reipissä. Pirkkalan muinaisaikayhdistys Birckalaiset järjestää Reipin museon ja muinaiskylän alueella kekrijuhlan, joka on käynnissä kello 15–20. Luvassa on suomalaisen kansanperinteen mukainen sadonkorjuujuhla, eli muoviset Halloween-maskit kannattanee unohtaa.

Samana päivänä voi lähteä myös vapaa-aikakeskukselle jännittämään, miten PJK:n futsal-miehet pärjäävät Joutsan Seudun Palloa vastaan kello 16.

JOS säät sallivat, syyslomalla on hyvä tilaisuus käydä tutustumassa Pereensaaren puiston uuteen nuotiopaikkaan. Nuotiopaikalta löytyy grilli ja penkit noin 20 hengelle. Puut ja sytykkeet on tuotava paikalle itse.