Uusi korttelihanke vireillä Pirkkalan keskustassa – nyt pohditaan R-kioskin ja Aito Säästöpankin liikekorttelin uudistamista

TÄMÄN Pirkkalan keskustassa sijaitsevan liike-asuinrakennuksen purku ja korvaaminen tuoreella rakentamisella on harkinnassa. Talon osakkaiden on määrä allekirjoittaa uudistamisen pelisäännöt pian osakassopimuksen kautta.

PIRKKALAN keskustassa on käynnistymässä kortteliuudistus liiketontilla, jossa sijaitsevassa rakennnuksessa pitävät nykyisin majaansa muiden muassa R-kioski ja Aito Säästöpankki. Samassa talossa on myös ravintola, pizzeria, Pirkkalainen-lehden toimitus, parturi sekä joitakin muita liikkeitä ja asuntoja.

Koy Pirkkalan Portti on suunnitellut kiinteistökehityshanketta, johon se on palkannut konsultin. Hanke on edennyt vaiheeseen, jossa osakkaat allekirjoittavat kiinteistökehityshanketta raamittavan osakassopimuksen.

Suupantien alkupäässä sijaitsevan Pirkkalan Portin uudistamista koskeva osakassopimus on määrä allekirjoittaa 25. lokakuuta.

Pirkkalan portin tonttiin kuuluu rakennuksen lisäksi pysäköintialue Naistenmatkantien ja Suupantien kulmassa ja osa K-Pirkanpojan ja Pirkan portin liiketalon välistä parkkipaikkaa.

Pirkkalan kunta omistaa Koy Pirkkalan portista 540 osaketta, joilla se hallinnoi yhtä 90 neliön liikehuoneistoa. Osakemäärä vastaa 3,4 prosenttia yhtiön osakekannasta.

Kunnanhallitus saa tänä iltana eteensä päätösehdotuksen, jonka mukaan kunta hyväksyy osakassopimuksen ja pormestari Marko Jarva valtuutetaan allekirjoittamaan se.

Osakassopimuksessa mainittu kaavoituskorvaus sekä muut määrälliset ja laadulliset tavoitteet ovat yhtiön osakkaiden reunaehtoja hankkeen toteutumiselle. Kunta käsittelee varsinaisen korvauksen ja mahdollisen asemakaavamuutoksen erikseen normaalin päätösprosessin mukaan.

Vastaavissa hankkeissa yhtiöstä tiloja nyt omistaville tarjotaan yleensä korvaukseksi tiettyä määrää neliöitä tontin uudesta rakennuksesta.

PIRKKALAN kuntakeskus on viime vuosina uudistunut laajasti.

Entisen kunnantalon kortteliin on rakentunut uusi kunnantalo ja kerrostaloja.

Suupantorilla on vireillä uudistus, jossa nykyinen kukkakaupan, ravintolan ja useiden muiden yritysten liiketalo puretaan ja tilalle tulee tehokasta asuin- ja liiketilarakentamista.