Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Valtuusto oli kipsissä, kun terveyskeskuksen ensimmäistä lääkäriä valittiin

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Valtuusto kipsissä lääkärivalinnoissa

Valtuuston 28:nnen päivän pääasia piti olla lisätalousarvio – ja se olikin, mutta illan vetonaulaksi ja kiperimmäksi kysymykseksi tuli I terveyskeskuslääkärin valinta.

Valtuutettujen kertomusten mukaan neuvottelu oli etukäteen käyty. Pitkään, hartaasti ja viime tinkaan, mutta minkäänlaiseen yksimielisyyteen tai kompromissiin ei henkilöstä varsinaiseen valintaan mennessä päästy. Oikeistolla, SDP:llä ja SKDL:llä oli kullakin oma ehdokkaansa.

Vaalissa tuli valituksi sitten oikeiston- ja keskiryhmien ehdokas Ulla Margit Laine. I varasijalle äänestettiin pirkkalalainen Pirkko Ranki. Sivumakua vaaliin antoi paikalla (oman kertomuksensa mukaan muissa asioissa pistäytynyt) tamperelainen kunnallispoliitikko Marianne Viitanen, joka näkyvästi osoitti olevansa Pirkko Rankin kannattaja.

Kokous käynnistyi jo heti alkuunsa jahkaillen. Kellon viisarit olivat kiertyneet monta minuuttia yli puolen seitsemän eikä valtuutetuista ollut tietoakaan. Myöhästely sai puheenjohtaja Simo Hirvelän koputtelemaan kärsimättömästi nuijalla pöytää ja huomauttamaan valtuutetuille jämptistä aikataulusta.

Pirkkalainen-lehti 40 vuotta sitten, 6.10.1983.