Jos sinulla on kehitysvammainen lapsi, älä muuta Pirkkalaan – Miten kunta voi kohdella vammaisperheitä näin huonosti?

Voin vain arvailla, miten väsyneitä vammaisten perheiden vanhemmat Pirkkalan kunnassa ovat.

OLEN tuttavaperheeltä kuullut, miten Pirkkalan kunta hoitaa kehitysvammaisten asioita, muun muassa uuden asumisyksikön rakentamisen. Olen aivan järkyttynyt, ja tuskin olen ainoa ihminen asian suhteen. Miten voidaan lupailla tyhjää, katteettomia lupauksia perheille, joilla muutenkin on äärimmäisen vaativaa pelkän tavallisen arjen pyörittäminen? Aivan käsittämätöntä touhua.

Pirkkalan kunta! Moniko teistä kunnanhallituksessa on arkisin pyörittämässä kotia, jossa on kehitysvammainen lapsi, nuori, nuori aikuinen? Antaako Pirkkalan kunta hyvää kuvaa toiminnallaan mahdollisille tuleville perheille, joilla on valmiina kehitysvammainen lapsi tai nuori?

Antaako kunta vastauksia näihin asioihin? Ja tällä tarkoitan muun muassa konkreettisia, selväsanaisia ja ennen kaikkea nykyhetkeen perustuvia vastauksia.

Koska? Voisiko joku kertoa sen päivämäärän näille perheille, tai edes kuukauden tai edes minä vuonna. 2030, 2035, 2050…?

Kuntako maksaa sitten ne palkattomat vapaat, koska ei ole kyennyt tekemään toteen omia lupauksiaan?

MONI perhe taistelee jokaisena päivänä työssään, lomia ei voi pitää miten itse haluaisi. Monikohan näistä perheistä joutuu työnantajansa kanssa vääntämään kättä, ettei kykene lomailemaan sillä ajanjaksolla jonka työnantaja on hänelle päättänyt? Harva!

Mitäpä tykkää itse työnantaja? Joka ikinen vuosi osalle väestä pitää joustaa ja antaa lomaa tiettyyn aikaan kesäaikana, koska työntekijä ei voi jättää omaa lastaan yksin kotiin, hänen on pakko olla kotona, koska lapsellakin on loma tiettyyn aikaan kesäisin.

Kuntako maksaa sitten ne palkattomat vapaat, koska ei ole kyennyt tekemään toteen omia lupauksiaan? Sillä kuntaahan tässä jo voi alkaa syyttämään. Luvataan vaikka kuu taivaalta, vaikka tiedetään se täydeksi potaskaksi, mutta luvataan silti. Täysin katteettomasti ja katteettomia.

Uskon vakaasti, että kunnassa tiedettiin monta vuotta aiemmin, miten paljon tulee kuntaan nuoria aikuisia ( kun koululaiset kasvavat!). Vanhempia pidettiin jo silloin pimennossa, kaikkia asioita ei kerrottu kuntalaisten korviin eikä silmiin luettavaksi.

Omaishoidontuet, henkilökohtaiset avustajat päiväkodeissa ja kouluissa, vapaa-aikaan henkilökohtaista apua – vanhemmat etsivät näitä itse, mitä ihmettä!

PIRKKALAN kunnan ei kannata mainostaa itseään mitenkään hyvänä kuntana, kun toiminta on tällaista. Olen jo muutamalle tuntemalleni kehitysvammaisen lapsen perheelle sanonut, ettei Pirkkalaan kannata muuttaa, koska toiminta näyttäytyy hyvin epämääräisenä ja epäaitona.

Pari perhettä on ottanut myös selkoa Pirkkalan kunnan vammaispalvelusta sekä miten siellä toimitaan jos perheessä on kehitysvammainen lapsi. Asiaa on kyselty hiukan ylemmältäkin taholta, eivätkä he olleet ollenkaan tyytyväisiä saamiinsa tietoihin.

Miten voi Pirkkalan kunta kohdella vammaisperheitä niin huonosti? Omaishoidontuet, henkilökohtaiset avustajat päiväkodeissa ja kouluissa, vapaa-aikaan henkilökohtaista apua – vanhemmat etsivät näitä itse, mitä ihmettä! Eikös sen olisi pitänyt olla Pirkkalan vammaispalvelun työ, eikä suinkaan vanhempien, työssä käyvien? Niin kertakaikkisen käsittämätöntä toimintaa!

Voin vain arvailla ja kuvitella, miten väsyneitä kaikki vammaisten perheiden vanhemmat Pirkkalan kunnassa ovat ja tulevat olemaan.

JOS sinulla on vammainen lapsi ja mietit muuttavasi Pirkkalaan, kun he ”mainostavat ” olevansa niin kovin hyviä ja niin mahdottoman ihana kunta, tai jos pelkäät synnyttäväsi vammaisen lapsen: älä muuta Pirkkalaan. Säästyt monelta sydänsurulta ja säästät omia hermojasi!

Pitkäaikainen tuttavaperhe naapurikaupungista