Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Mänttä ajoi ohi Pirkkalan – Terveyskeskusta ei tehdäkään tänä vuonna

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Mänttä ajoi ohi Pirkkalan – Terveyskeskusta ei tehdäkään tänä vuonna

Pirkkalalaisten terveyskeskuksen rakennushaaveet kokivat äskettäin täydellisen romahduksen, kun valtion tulo- ja menoarvio tuli julkisuuteen. Pirkkalassa oli eletty jo jonkinlaisessa puolivarmuudessa, että läänin tekemä tärkeysjärjestys tulee pitämään jatkossakin, mutta näin ei sitten käynytkään. Mänttä ajoi ohi jonossa.

Pirkkala putosi ensimmäiseltä sijaltaan rutkasti alaspäin. Käytännössä tipahtaminen merkitsee vajoamista täysin toteutettavien hankkeiden ulkopuolelle tänä vuonna.

Hämeen lääninhallituksen antamassa lausunnossa olivat sijoitukset: Pirkkalan terveyskeskus I, Janakkalan vuodeosaston saneeraus II, Hervannan terveyskeskus III ja Mäntän vuodeosaston laajennus IV.

Valtionneuvoston uudeksi rukkaamassa listassa ovat neljänneksi sijoitetut ensimmäisinä ja kolmanneksi asetettu toisena. Listan jatko-osalla ei ole enää merkitystä, sillä rahat eivät riitä tämän pidemmälle tänä vuonna.

-Näillä näkymin terveyskeskuksen rakentaminen siirtyy vuoteen -85, ja jos valtion talous kiristyy, voi siirtyminen vielä jatkuakin, kunnanjohtaja Ensio Lehtinen erittelee asiaa.

Pirkkalainen-lehti 40 vuotta sitten, 29.9.1983.