Paikallispelit kiekkokauden kohokohtina – Pingviinien kotiavaus sunnuntaina

Vanha tuttu Pingviinit ja uusi tulokas Goons pelaavat III divisioonaa Pirkkalan jäähallissa.

Kapteeni Tuukka Pyöriä (vas.) oli viime maaliskuun karsinnoissa Pingviinien tehokkain ja on alkavallakin kaudella päävalmentaja Harri Nummelan luottopelaajia.

PINGVIINIT sai täksi kaudeksi jääkiekon III divisioonaan paikalliskilpailijan, sillä tänä vuonna perustettiin uusi seura Goons.

Kauden ensimmäinen paikallisottelu pelataan sunnuntaina 22. lokakuuta ja toinen lauantaina 20. tammikuuta 2024.

Goons, Pingviinit ja 13 muuta seuraa pelaa kaudella 2023-24 yksinkertaisen sarjan eli 14 ottelua III divisioonan lohkossa 2. Lisäksi pelataan kolme viiden joukkueen välisarjaa eli Goons, Pingviinit, Sables, Parkanon PK-83 ja VaPS kohtaavat toisensa kaksi kertaa.

Näin joukkueille kertyy 18 ottelua viime perjantaina Ruovedellä alkaneessa ja helmikuun 25. päivänä päättyvässä runkosarjassa. Kahdeksan parasta pääsee pudotuspeleihin.

Goonsilla ei seuraan Pingviineistä siirtyneen Miro Kauton mukaan ole varsinaista päävalmentajaa.

”Yhdessä sovitaan asiat pelaajien kesken. Siirryin, koska Goonsissa pelaa useita tuttuja pelaajia”, Kautto sanoi.

Harri Nummela sen sijaan jatkaa Pingviinien päävalmentajana.

”Muutin Pirkkalaan ja vaihdoin työpaikkaa. Jatkan Varalassa opiskelua ammattivalmentajan tutkintoon”, Nummela sanoi.

Putoamisesta huolimatta Pingviinit sai pidettyä joukkueensa melko hyvin koossa. Tuukka Pyöriä jatkaa kapteenina. Hän oli viime maaliskuussa pelatuissa karsinnoissa joukkueen tehokkain saldolla 3+3=6, Pingviinit hävisi Hokkareille 4-7 ja 6-9 pudoten II divisioonasta.

”Useimmat kokeneet jatkoivat ja lisäksi joukkueessa on puoli tusinaa nuoria hakemassa kokemusta aikuisten sarjasta. Pahimmista vastustajista sarjassa ei vielä ole juuri mitään tietoa”, Nummela sanoi.

Nummelan mielestä III divisioonassa pelataan jo hyvää jääkiekkoa.

”Hämeenkyrö panosti viime kaudella III divisioonassa ja nousi meidän kustannuksella. Pingviinien sarjakauden alkaessa sunnuntaina ilmassa on kysymysmerkkejä, pelaajia on sairaina tai loukkaantuneina”, Nummela harmitteli.

Ensimmäisestä vierasottelustaan pisteen jatkoaikatappiosta saanut Pingviinit pelaa ensimmäisen kotiottelunsa sunnuntaina 1. lokakuuta Kiekko-Karhuja vastaan.

Pingviinit – K-Karhut, jääkiekon III divisioonaa Pirkkalassa su 1. lokakuuta.