Pirkkain naisille avausvoitto 1-divisioonassa, miehet jatkoivat voitokasta kauden alkua

PIRKAT otti lauantaina toisen voittonsa miesten Suomisarjan lohko A:ssa, kun joukkue kaatoi Seinäjoella kotijoukkue MLT:n 14-6 (4-0, 8-4, 2-2). Pirkkain lisäksi myös sarjan ennakkosuosikki Kokkolan Nibacos sekä Tampereen Ilves ovat voittaneet molemmat ottelunsa.

Pirkat sai tehoja tasaisesti kaikilta ketjuilta. Kolmosketjun Mikko Kelkka teki neljä maalia. Ykkösketjun Mika Salo osui kolmesti. Kakkosketjun miehistä sekä Oliver Myllymäki että Oskari Västilä kokosivat tehot 2+2=4. Eli Pirkoilla oli neljä neljän tehopisteen pelaajaa. Kaikkiaan 12 pelaajaa pääsi tehopisteille.

Maalilla Aki Hänninen selvisi ottelusta 15 torjunnalla. MLT:n kahdelle pelanneelle maalivahdille merkittiin yhteensä 37 torjuntaa.

Pirkat ratkaisi siis jo avauserässä ja oli tehokas vielä toisen erän alussa, sillä tilanne oli 0-7 ajassa 26.10.

Pirkat pelaa myös seuraavan ottelunsa vieraissa, kun kärkiottelussa on vastassa Ilves 4. lokakuuta Kaukajärvellä. Seuraava kotiottelu on 28. lokakuuta Blue Foxia vastaan.

JESSIKA Lindroos teki kaksi maalia, kun Pirkat avasi perjantaina kauden 2023-24 naisten salibandyn I divisioonassa Mynämäessä vierasvoitolla.

Lohkon suosikkeihin kuuluva SBS Wirmo nöyrtyi jatkoajalla maalein 3-4. Voittomaalin teki ajassa 62.40 Pinja Myllymäki.

Pirkat sai otteluun hyvän alun, sillä Milja Kiviharju teki Pirkkain kauden avausmaalin ajassa 2.37 ja Lindroos lisäsi johtoa minuuttia myöhemmin. Seuraavaa Pirkkain maalia saatiin odottaa kauan, sillä Lindroos teki 3-3-maalin ajassa 58.29.

”Kaveri katseli alussa, mutta sai sitten juonesta kiinni. Wirmo laukoi paljon, mutta enimmäkseen huonoista paikoista. Hieno voitto avauksesta”, iloitsi Pirkkain päävalmentaja Jorma Vilonen.

Sara Aaltonen torjui 22 kertaa, seitsemän enemmän kuin Wirmon Sara Koski.

”Lindroos pelasi Pirkoissa pitkään kovilla tehoilla, kunnes jäähdytteli alemmissa sarjoissa. Hän pelasi myös jalkapalloa. Hänet saatiin onneksi houkuteltua takaisin meille”, Vilonen sanoi.