Pingviinien nuorella hyökkääjällä loistava debyytti Kangasalla – lätkäkauden avauksessa oli nyt kaksi joukkuetta Pirkkalasta

PINGVIINIEN nuori kasvatti Jan Vakkala tehtaili tehot 4+2 kiekkokauden avauksessa Kangasalla ja yllättyi itsekin ensimmäisen aikuisten ottelunsa suorituksesta.

NUORI Jan Vakkala loisti ottelun tähtipelaajana viime sunnuntaina, kun Pingviinit hävisi III divisioonan avausottelunsa vieraissa Kangasalan Voitolle 8-9 jatkoajalla.

Vakkala teki neljä maalia ja syötti kaksi. Vasta 17-vuotias hyökkääjä hämmästeli itsekin ottelun jälkeen tehojaan.

”En olisi uskonut ensimmäisestä ottelusta aikuisissa tällaisia tehoja”, Vakkala sanoi pukukopin luona.

Pingviineillä oli matkassa vain kymmenen kenttäpelaajaa. Yllättävän hyvin joukkue jaksoi loppuun saakka. Kaksi maalia tehneillä Olli Sulinilla ja Tuukka Pyöriällä oli hyvä tekopaikka ratkaista vierasvoitto varsinaisen peliajan päätösminuutilla.

Pingviinit johti ottelua puolivälissä 6-3, mutta KaVo teki viisi seuraavaa maalia. Ensi marraskuussa 18-vuotispäiviään viettävä Pingviinien oma kasvatti Vakkala teki sitten vieraiden kaksi viimeistä maalia.

Teemu Alapirtti torjui 54 kertaa, mutta ei mahtanut mitään Aapeli Landströmin laukaukselle jatkoajalla.

TOINEN Pirkkalassa pelaava joukkue Goons kärsi myöhemmin sunnuntai-iltana kotihallissa 4-7-tappion Nokian Sablesille.

Goonsilla oli kokoonpanossa 18 pelaajaa, mutta silti joukkue hävisi päätöserän 0-3. Goons hallitsi, sillä Sablesin maalivahti Lasse Vuorinen torjui 57 kertaa.