Virkamiehet eivät vastaa heille esitettyihin kysymyksiin katujen hoidosta

Puskaa-aitojen levittäytyminen katualueelle ei näytä kunnan virkamieskuntaa häiritsevän, kirjoittaa järjestöneuvos Esko Mälkönen.

KUVA: Esko Mälkönen

OTIN puhelimellani aamukävelyllä 10.8. ja 15.8. kuvat Suupantien varren kevyenliikenteen väylältä.

Kuvista näkee, että jalankulkijalla ei ole juuri mitään tilaa liikennemerkillä merkityllä yhteisellä kevyenliikenteen väylällä. Kuten kuvista huomaa, jalankulkuväylän on jo lähes kokonaan vallannut väylän vieressä kasvava pensasaita. En tiedä, onko aita kunnan katualueella vai tontin omistajan puolella mutta jalankulun se alkaa jo kokonaan estää tuolla kohdalla.

On myös mielenkiintoista, että Pirkkalan ydinkeskustassa sen pääkadun Suupantien varrella tällainen sallitaan. Kuvasta näkee myös väylän siivottomuuden, koska se on täynnä koivun siemeniä ja kuivaneita lehtiä.

Pensasaitojen ulottumisia jalkakäytäville on muuallakin ympäri Pirkkalaa. Tätä kohtaa lähinnä on samanlainen tilanne Kurikan tien haarassa kadun itäpuolella heti liikennevalojen jälkeen, jossa kuusiaita on käytännössä vallannut lähes koko jalkakäytävän. Keskustan läheisyydessä, Perkiöntien ja kirkolle menevän kadun risteyksessä, taloyhtiö on rakentanut kasvillisuuden osittain kunnan katualueelle aiheuttaen merkittävän näkemäesteen kirkolta tullessa Perkiöntielle.

Tämä viimeksi mainittu kohta on ilmeisesti kunnan puolelta hyväksytty, kun tein siitä huomautuksen jo vuosia sitten, eikä ole se aiheuttanut mitään toimenpiteitä. Samanlaisia puska-aitojen levittäytymisiä katualueelle on paljon mutta ne eivät näytä kunnan virkamieskuntaa häiritsevän, vaikka tällaista ei pitäisi sallia.

KUVA: Esko Mälkönen

ERIKOISEKSI asian tekee se, että kuntalaisena en ole saanut vastausta virkamiehiltä, onko tällainen Pirkkalassa sallittua, vaikka olen lähettänyt kyseiset kuvat pormestarille, kansliapäällikölle, yhdyskuntajohtajalle, kunnan puutarhurille ja yhdyskuntalautakunnan puheenjohtajalle.

Olen kyllä kuullut, että tällainen vastaamattomuus on Pirkkalassa tavallista, kun kysyy tai raportoi kunnan vastuullisille virkamiehille erityisesti katujen hoitoon liittyvistä asioista.

Esko Mälkönen

järjestöneuvos

Pirkkala