Rinki Oy:n aluepäällikkö vastaa kirjoitukseen: uudet kyltit kierrätyspisteille otetaan harkintaan

Siistille pisteelle on miellyttävämpää tuoda pakkausjätettä, eikä ylimääräisistä siivouksista aiheudu turhia kustannuksia.

RINKI-KIERRÄTYSPISTE Pirkkalan Abc:n pihalla. Kuva: Sanni Harmanen

PIRKKALAISEN lukija ehdottaa Rinki-ekopisteille kylttejä, joissa kerrotaan lähimmän jäteaseman sijainti. Lukija toivoo, että nämä kyltit estäisivät ihmisiä jättämästä Rinki-ekopisteille niille kuulumatonta tavaraa kuten roskia ja huonekaluja.

Suomen Pakkauskierrätys Rinki oy järjestää kaikille suomalaisille Rinki-ekopisteverkoston, joka on tarkoitettu pakkausjätteiden lajitteluun varten. Tämän palvelun maksavat pakattuja tuotteita myyvät yritykset. Ekopisteet on tarkoitettu pakkausjätteelle ja kodin pienmetallille. Joillain pisteillä on myös yhteistyökumppanimme järjestämä keräyspaperin ja käytettyjen tekstiilien vastaanotto. Kotitalousjätteiden jätehuollosta, ja siitä tiedottamisesta, vastaavat kunnalliset jätehuoltolaitokset. Tietoa jäteasemista jaetaan koteihin, ja sitä on saatavissa myös internetistä.

Tutkimme myös säännöllisesti kansalaisten asenteita jätteiden lajittelua, kierrättämistä ja roskaantumista kohtaan. Innolink Researchin useana vuonna toistetun kyselytutkimuksen mukaan tiedonpuute ei ole syy roskata, vaan valitettavan usein syynä on välinpitämättömyys.

RINKI ja valtaosa Rinki-ekopisteiden käyttäjistä haluaa, että ekopisteet säilyvät siisteinä. Siistille pisteelle on miellyttävämpää tuoda pakkausjätettä, eikä ylimääräisistä siivouksista aiheudu turhia kustannuksia. Tätä varten ekopisteillä opastetaan, minkälaisia jätteitä niille voi jättää, ja kielletään roskaamasta pisteitä.

Olemme aina valmiita uusille ehdotuksille, joiden avulla roskaantumista voidaan ehkäistä. Otammekin mieluusti harkintaan tällaiset lähimmälle jäteasemalle ohjaavat kyltit. Niitä voisi kokeilla vaikkapa sellaisilla Rinki-ekopisteillä, joihin kertyy huomattavan paljon niihin kuulumatonta jätettä. Tällaisia kun löytyy valitettavasti myös esimerkiksi Tampereelta.

Harri Patana

aluepäällikkö

Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy