Kumpi on sinulle mieluisampaa ulkoilua: metsäretki Jasperinojan luontoon vai ulkoilmaleffa? – Katso täältä muutkin Pirkkalan menovinkit

Pirkkalaisen toimitus kokoaa menovinkkeihin tapahtumia ja tekemistä Pirkkalasta ja lähialueilta. Tässä poimintoja aikaväliltä 6.–12.9.

PIRKKALAN kunta järjestää nuorille oman leffaillan lauantaina. Queen-yhtyeen legendaarisen tarinan kertova Bohemian Rhapsody nähdään ulkoilmanäytöksessä keskuskentällä. Kuva: Pirkkalan kunta

Menovinkit

Kirjaston tyttöryhmä pääkirjastolla ke 6.9. klo 16-17.30. Ilmoittautuminen: anni.riskala@pirkkala.fi
Perheliikkari Toivion koululla (Korpitie 13) to 7.9. ja to 14.9. klo 17.15-18.16. Maksutonta tekemistä ja touhuamista niin pienemmille 1-3-vuotiaille kuin isommillekin lapsille vanhempineen. Järj. MLL:n Pirkkalan paikallisyhdistys.
Asukastilaisuudet Pirkanmaan hyvinvointialueen palvelujen verkostosta. Ma 11.9. klo 17.30 Tampere, länsi Tipotien hyvinvointikeskus luentosali, Tipotie 4. Ti 12.9. klo 17.30 Kangasala, Kangasala-talon valtuustosali, Kuohunharjutie 6. Ma 19.9. klo 17.30 Tampere, itä Tays kampus, Finn-Medi 5 auditorio, Biokatu 12, 1. krs. Tilaisuuksiin voi osallistua asuinpaikasta riippumatta.
Ulkoilmaleffanäytös nuorille: Bohemian Rhapsody Pirkkalan keskusurheilukentällä la 9.9. klo 20.30. Kesto 2h 14min. Lisätietoa: www.pirkkala.fi/ulkoilmaleffa
Syksyinen metsäretki Jasperin­ojan maastoon la 9.9. klo 12-15. Lähtö Jasperintien ja Golf­kentäntien risteyksen kohdalla olevalta pysäköintialueelta. Oppaina biologi Pekka Rintamäki ja retkeilyluotsi Kirsi Viertola Ekokumppaneilta. Ota mukaan sään mukaiset vaatteet ja retkievästä.
Lauantaitori Suupantorilla la 9.9. klo 10-14. Kahviteltta, leivonnaisia, perunaa, käsitöitä, kirpparitavaraa ynnä muuta. Toripaikka ja -pöytä on ilmainen. Säävaraus.
Rantaniityn uuden laiturin vihkiäiset ja tapahtumapäivä la 9.9. klo 14-17. Lähellä uimarantaa (Saveenraitti 16) sijaitsevan laiturin vihkii käyttöön pormestari Marko Jarva, tapahtuman juontaa Janne Roihu. Ohjelmassa katsauksia paikallishistoriaan ja elävää musiikkia. M/S Tammerkoski lähtee risteilylle Pyhäjärvelle klo 17, risteilyliput osoitteesta www.hopealinjat.fi
Muistikuntoutusta Pirkkalan lähitorilla (senioritalo Pihlajamäki, Perkiöntie 55) ma 11.9. klo 14.
Avoin keskustelutilaisuus kirkkoherran valitsemistavasta Pirkkalan kirkossa (Arokuja 8) ti 12.9. klo 18. Tilaisuudessa voi kertoa mielipiteensä siitä, pitäisikö Pirkkalan uusi kirkkoherra valita suoralla vaalilla vai luottamushenkilöiden toimesta. Järj. seurakunta.

Näyttelyt

Galleria 2 (Suupantori 2): Ligita Purina: Vedenalaiset illuusiot. Avoinna 11.9. asti ma–pe klo 10–19, la 10–15.
Pirkkalan taideyhdistyksen syyskuun taiteilijat: Pirkankoivu (Lehtimäentie 2 C) Tuula Malvisalo, vapaa-aikakeskus (Urheilutie 10) Jonna Viljanen, Pirkanmaan muistiyhdistys (Hammareninkatu 7 A, Tre) Teija Jutila, Taysin naistentautien poliklinikka (Elämänaukio 2, Tre) Marjaleena Erkkilä.