Hornetissa ilmeni paineistusongelmia kesken lennon – Pirkkalan lentokentälle laskeutunutta konetta oli vastassa useita pelastuslaitoksen yksiköitä

HORNET-hävittäjä ilmoitti paineistusongelmista, mutta laskeutui kuitenkin vaikeuksitta Tampere-Pirkkalan lentokentälle. Arkistokuva.

PAINEISTUSONGELMISSA ollut Hornet-hävittäjä laskeutui tänään Tampere-Pirkkalan lentokentälle. Pirkanmaan pelastuslaitoksen neljä yksikköä ja yksi lentokentän pelastusyksikkö olivat vastassa konetta, joka laskeutui kuitenkin ilman vaikeuksia.

Lennonjohto ilmoitti ohjaamossa havaitusta ongelmasta hieman ennen puoltapäivää hätäkeskukseen, josta lentoliikenne vaarassa -valmiustehtävä siirrettiin pelastuslaitokselle. Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Aatu Visurin mukaan ongelman syystä ei pelastuslaitoksella ole tietoa.

Paineistusongelman yleisyydestä tehtävän perusteena palomestari ei osaa sanoa, mutta lentoliikenteen vaarantumiseen liittyviä töitä pelastuslaitoksella on säännöllisin väliajoin. Syy on selvä.

”Tampere-Pirkkalan lentokenttä on tuossa lähellä ja siellä liikkuu aika paljon niin siviili- kuin sotilasliikennettäkin”, Visuri kommentoi.