Katso Pirkkalan lähiaikojen menovinkit: perheet Hippo-kisoihin, kirkolla jätetään hyvästejä ja kerrotaan Pirkkalan arkeologiasta ja luonnosta

Pirkkalaisen toimitus kokoaa menovinkkeihin tapahtumia ja tekemistä Pirkkalasta ja lähialueilta. Tässä poimintoja alkaen 31. elokuuta.

HIPPO-kisoissa Pirkkalan keskuskentällä ti 5.9. on tarjolla kosolti urheilun iloa ja draaman kaaria. Vielä ehtii ilmoittautua.

Menovinkit

Tori Jazz-konsertti Suupan torilla Pirkkalan keskustassa to 31.8. klo 12, esiintyy Anu ja Petri Ahjokosken Atmos Duo kello 12 alkaen. Jazzia, bossanovaa, latinoa. . Järj. Operaatio Pirkanmaa ja Pirkkalan kunta.
Torstaitori Suupantorilla to 31.8. klo 12. Musiikkia, kahviteltta, perunaa, leivonnaisia, käsitöitä ym. Toripaikka ja -pöytä ilmaisia. Säävaraus.
Sirkus Finlandia Tampereen Eteläpuistossa pe 25.8.-3.9. Kangasalan Pikkolan kenttä 4.9.-5.9.
Satutunnit Nuolialan Wivin talossa perjantaisin klo 10-10.30.
PJK – Loiske Kolmosen jalkapalloilua Killon kentällä pe 1.9. klo 18. Vapaa pääsy.
Opastettu patikkaretki. Lähtö la 2.9. klo 9 Linnakallion alueelta Kurikantien ja Jasperintien risteyksestä läheltä paloasemaa. Matka noin 13 km. Taukopaikat IsoNiastenjärvi, Kaita-, Pulka- ja Keskinenjärvet. Järj. Pirkkalan NMKY ja LC Pirkattaret. Lisätiedot: 0405570409.
Kotiseutuneuvos Jouko Hillukan muistoseminaari Pirkkalan kirkon seurakuntasalissa la 2.9. klo 9.30-12.30. Kahvit 9.30. Vapaa pääsy. Anna Lyyra-Seppänen: ”Pirkkala – arkeologinen ja historiallinen erityisalue”. Tuija-Liisa Soininen: ”Jouko Hillukan rooli museon yhteistyökumppanina”, Vesa Vanninen: ”Pirkkalan luonnon erityispiirteitä. Järj. Pirkkalan seurakunta ja Pirkkala-seura.
Lauantaitori Suupan torilla Pirkkalan keskustassa la 2.9. Kahviteltta, leivonnaisia, kirpparitavaraa ym.
Messu ja kirkkoherran lähtöjuhla Pirkkalan kirkossa su 3.9. klo 10. Olli-Pekka Silfverhuth jättää Pirkkalan seurakunnan ja lähtee kirkkoherraksi Tampereelle Tuomiokirkkoseurakuntaan. Messun jälkeen kirkkokahvit.
Tanssit Haikan lavalla (Haikankatu 30) su 3.9. klo 17-21 Helminauha.
Mielikki-päivä ma 4.9. klo 12-13.30. Kirkkoveräjän srk-talo, Kouluportinkuja 1 Pirkkala. Keskustellaan diabeteksesta, vieraana sairaanhoitaja Juulia Hyytiä Pirkkalan sosiaali- ja terveysasemalta. Mielikissä perehdytään mielen hyvinvointia ja terveyttä tukeviin aiheisiin, keskustellaan ja kuunnellaan ja tavataan ihmisiä. Järj. Pirkkalan sosiaali- ja terveysasema ja Pirkkalan seurakunta.
Pirkkalan lähitori senioritalo Pihlajamäen tiloissa (Perkiöntie 55) ma 4.9. klo 14 alkaen. Infotilaisuus liikuntapalveluista. Järj. Pirkanmaan hyvinvointialue.
Satutunti Toivion kirjastossa ti 5.9. klo 10-10.30.
Pirkkalan lähitori senioritalo Pihlajamäen tiloissa (Perkiöntie 55) ti 5.9. klo 14 alkaen, Minun ääneni -musiikkiryhmä. Järj. Pirkanmaan hyvinvointialue.
Lukukoirat tavattavissa Nuolialan kirjastossa joka ti klo 17-19. Varaa aikasi kirjastosta.
Hippo-kisat Pirkkalan keskusurheilukentällä ti 5.9. klo 17 alkaen. Lajit juoksu 40 ja 60 m, pallonheitto, pituushyppy. Sarjoja 2012-2020 ja myöhemmin syntyneille. Ilmoittautumiset viim. su 3.9. Tarkempi aikataulu ja ilmoittautumislinkki OP:n sivuille pirkkalanpirkat.fi/yleisurheilu.
Kirjaston tyttöryhmä pääkirjastolla ke 6.9. klo 16-17.30. Ohjattua toimintaa yläkouluikäisille tytöille pienemmässä porukassa. Ilmoittautuminen anni.riskala@pirkkala.fi
Asukastilaisuudet Pirkanmaan hyvinvointialueen palvelujen verkostosta: Ma 11.9. klo 17.30 Tampere, länsi Tipotien hyvinvointikeskus luentosali, Tipotie 4. Ti 12.9. klo 17.30 Kangasala, Kangasala-talo valtuustosali, Kuohunharjutie 6. Ma 19.9. klo 17.30 Tampere, itä Tays kampus, Finn-Medi 5 auditorio, Biokatu 12, 1. krs. Tilaisuuksiin voi osallistua asuinpaikasta riippumatta.

Näyttelyt

Galleria 2 (Suupantori 2): Ligita Purina: Vedenalaiset illuusiot. Avoinna 11.9. asti ma–pe klo 10–19.
Pirkkalan taideyhdistyksen elo-syyskuun taiteilijat: Pirkankoivu (Lehtimäentie 2 C) Tuula Malvisalo, vapaa-aikakeskus (Urheilutie 10) Jonna Viljanen, Pirkanmaan muistiyhdistys (Hammareninkatu 7 A, Tre) Teija Jutila, Taysin naistentautien poliklinikka (Elämänaukio 2, Tre) Marjaleena Erkkilä.
Museokoti Mummola (Jokelantie 11): Vanhan ajan kotimuseo. Kesän näyttelyssä kissa-aiheista esineistöä. Avoinna heinä- ja elokuussa ke klo 12–16, sovittaessa muulloinkin.
Ateljee Villa Tilkku (Majaniementie 4, Tre). Taidemaalari Pentti Kokon ateljee. Avoinna sovittaessa.
Kuvataiteilija Arja Krossbeckin ateljee (Kranstolpantie 82). Avoinna sovittaessa.