Omaolon esitietolomakkeiden käyttö laajenee neuvoloihin sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon

OMAOLOSSA voi täyttää 1,5-vuotiaan ja viidesluokkalaisen laajan
terveystarkastuksen huoltajan lomakkeen sekä toisen asteen opiskelijan
terveystarkastuksen lomakkeen.

PIRKANMAAN hyvinvointialueella laajennetaan tästä syksystä alkaen Omaolon kolmen sähköisen esitietolomakkeen käyttöä neuvolassa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Jatkossa sähköisesti voi täyttää 1,5-vuotiaan ja viidesluokkalaisen laajan terveystarkastuksen huoltajan lomakkeen sekä toisen asteen opiskelijan terveystarkastuksen lomakkeen.

Sähköisen esitietolomakkeen pääsee täyttämään Omaolossa terveydenhoitajalta saadun erillisen linkin kautta. Lomakkeen voi täyttää älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

ESITIETOLOMAKE valmistaa asiakkaita terveystarkastuksen teemoihin. Asiakkaat voivat miettiä etukäteen asioita, joista haluavat keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

”Etukäteen täytetystä lomakkeesta terveydenhuollon ammattilaiset saavat tietoa, mitkä asiat perheessä mietityttävät. Näin terveystarkastuksessa voidaan keskittyä juuri näihin teemoihin ja miettiä jo etukäteen esimerkiksi tukitoimia”, kertoo projektisuunnittelija Ninna-Maria Lehti hyvinvointialueen tiedotteessa.

Omaolon esitietolomakkeissa on käytössä vahva tunnistautuminen, joten asiointi on tietoturvallista. Asiakas voi nähdä itse lomakkeen myös jälkikäteen Omaolo-palvelusta. Omaolosta löytyy myös lapsiperheille ja opiskelijoille sopivia maksuttomia hyvinvointivalmennuksia, ne löytyvät omaolo.fi-sivuilta.

OMAOLO-palvelu on kaikkien Pirkanmaan hyvinvointialueen asukkaiden käytössä oleva sosiaali-, terveyden- ja suun terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee oma- ja itsehoitoa sekä ohjaa tarvittaessa tarkoituksenmukaisen avun piiriin. Omaolon palveluihin pääsee tutustumaan osoitteessa omaolo.fi