Poliisin päivässä voi kysyä paljon puhuttaneista mopomiiteistä

POLIISIN päivää vietetään tulevana lauantaina. Sisä-Suomen alueella päivää vietetään tänä vuonna Nokialla, Tampereella, Jyväskylässä ja Keuruulla.

Poliisin päivän tapahtumissa pääsee tutustumaan laajasti siihen, mitä poliisissa tehdään. Tapahtumissa on ohjelmaa niin pienille kuin isommillekin poliisin toiminnasta kiinnostuneille. Perinteiden mukaisesti tapahtumassa on esillä poliisin kalustoa, kuten poliisimoottoripyöriä ja maijoja. 

Poliisin päivän teemat keskittyvät tänä vuonna erityisesti nuoriin. Tapahtumissa on paikalla muun muassa päätyökseen nuorten kanssa toimivia poliiseja. 

Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella viime aikoina ovat puhuttaneet muun muassa nuorten ennalta ilmoittamattomat mopomiitit ja niiden turvallisuus.

”Nyt on hyvä tilaisuus kysyä ja jutella myös mopomiiteistä, niistäkin meillä on paikalla asiantuntijoita”, Sisä-Suomen poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Nina Juurakko sanoo tiedotteessa. 

POLIISIN urasta kiinnostuneillekin on luvassa kiinnostavaa ohjelmaa. 

-Jokaisella paikkakunnalla pääset tapaamaan ja jututtamaan poliisilaitoksen henkilökuntaa ja poliisiharjoittelijoita, jotka kertovat mielellään lisää poliisin työstä ja poliisiksi opiskelusta, rohkaisee ylikomisario Ismo Nykopp.

Kaikkien Poliisin päivän tapahtumien keskiössä on kansalaisten ja poliisien kohtaaminen ja vuoropuhelu. Poliisin päivää vietetään jo tutuksi tulleella ohjelmalla, mutta on tapahtumissa vaihteluakin. Nokialla ja Tampereella järjestetään poliisikoiranäytökset, joissa pääset näkemään poliisikoirat tositoimissa.

Poliisin päivä 26.8. Pirkanmaalla: Nokialla poliisiaseman pysäköintialueella ja poliisiaseman ja junaradan välisellä alueella kello 11-15. Poliisikoiranäytös pidetään kello 14. Tampereella ohjelmaa on Sorin aukiolla kello 11-15. Poliisikoiranäytös on Hatanpään valtatie 16:ssa alapihalla kello 12.