Pirkkalan keskustan kerrostalon rakentaja haki ja sai lykkäystä rakentamisen aloitukseen – ”Asuntomarkkinatilanne on tällä hetkellä pysähtynyt”

PIRKKALAN keskustaan suunnitellun kerrostalon rakentaja sai vuoden lykkäystä talon aloitusajankohtaan. Kiinnostuneita ostajia ei nyt ole liikkeellä tarpeeksi edes Pirkkalassa. Havainnekuva talosta.

PIRKKALAN keskustaan Suupantien ja Suupankujan risteykseen tulevaa kerrostaloa aletaan rakentaa vuotta myöhemmin kuin vielä hetki sitten suunniteltiin.

Asunto Oy Pirkkalan Hermionen rakentaja Peab Oy haki elokuussa Pirkkalan kunnalta lisäaikaa rakentamisen aloittamiselle.

Maanantaina kunnanhallitus hyväksyi hakemuksen osittain. Se myönsi lykkäystä vuoden eikä Peabin haluamaa puoltatoista vuotta. Rakennustyöt on aloitettava tontilla viimeistään 7. lokakuuta 2024.

Alun perin rakentamisen piti alkaa viimeistään 18 kuukautta vuonna 2022 tehdyn kauppakirjan allekirjoituksen jälkeen.

Kohde on aikanaan toteutuessaan näyttävä lisä Pirkkalan keskustaan sen eteläreunalle. Ns. vanhan kirjastotalon tontilla on asumiseen tarkoitettua rakennusoikeutta 3000 kerrosneliötä ja liike- ja toimistorakentamiseen tarkoitettua rakennusoikeutta 500 kerrosneliötä.

Asunto Oy Pirkkalan Hermione perusteli lisäajan tarvetta hakemuksessaan muun muassa Ukrainan sodan suurilla vaikutuksilla rakentamiseen ja talouteen.

Kustannukset ovat rakentajan mukaan kasvaneet, lainojen korot nousseet ja kuluttajien heikentynyt luottamus talouteen vaikeuttaa nykyistä asuntokauppaa. Yhtiön mukaan asuntomarkkinatilanne on tällä hetkellä laajalti pysähtynyt eikä asuntokauppa käy. Kiinnostuneita ostajia kohteelle ei ole löytynyt riittävästi.

Mikäli tilanne asuntomarkkinoilla paranee, yhtiöllä on valmiudet aloittaa rakentaminen. Kohteelle on myönnetty rakennuslupa.