Katso Pirkkalan lähiaikojen menovinkit: rytmimusaa ja jazzia Suupantorilla, rokkia Pihlajaniemessä – ohjelmallinen Meidän Pirkkala kutsuu tutustumaan kaikenlaisiin Pirkkalan palveluihin

Pirkkalaisen toimitus kokoaa menovinkkeihin tapahtumia ja tekemistä Pirkkalasta ja lähialueilta. Tässä poimintoja aikaväliltä 24.8.-19.9.

SUUPANTORILLA on torstaina 24. elokuuta toripäivä ja tasokasta musiikkia. Lavalle nousee jazz-fuusioryhmä TI Boyz from Brasil kello 12 alkaen.

Menovinkit

Tori Jazz-konsertit Suupantorilla. To 24.8. klo 12 jazz-fuusioryhmä TI Boyz from Brasil. To 31.8. klo 12 Anu ja Petri Ahjokosken Atmos Duo kello 12 alkaen.

Torstaitori Suupantorilla to 24. klo 12 alkaen. Kahviteltta, perunoita, leivonnaisia, käsitöitä, lemmikkieläintarvikkeita ja -ruokia, kirpparitavaraa ja paljon muuta. Toripaikka ja -pöytä on ilmainen. Säävaraus!

Perheiden Pihlis. Seurakunnan festarit Pihlajaniemessä (Pappilantie 100) la 26.8. klo 14–18. Orffit, Taika-Petteri ynnä muuta. Järj. seurakunta.
Pihlisrock. Nuorten musiikkitapahtuma Pihlajaniemessä (Pappilantie 100) su 27.8. Järj. seurakunta.

Tanssit Haikan lavalla (Haikankatu 30) su 27.8. klo 17-21  Albert Salminen & The Gallants.
Meidän Pirkkala -tapahtuma vapaa-aikakeskuksella (Urheilutie 20) ti 29.8. klo 17-20. Yhdistykset, järjestöt ja muut toimijat esittelevät laajasti toimintaansa.

Pirkkalan Nepsy-pisteen avajaiset ti 29.8. klo 17-19 pääkirjastolla (Suupantori 2).
Sirkus Finlandia Tampereen Eteläpuistossa pe 25.8.-3.9. Kangasalan Pikkolan kenttä 4.9.-5.9.
Opastettu patikkaretki. Lähtö la 2.9. klo 9 Linnakallion alueelta Kurikantien ja Jasperintien risteyksestä läheltä paloasemaa. Matka noin 13 km. Taukopaikat Iso Naistenjärvi, Kaita-, Pulka- ja Keskinenjärvet. Järj. Pirkkalan NMKY ja LC Pirkattaret. Lisätiedot: 0405570409.
Kotiseutuneuvos Jouko Hillukan muistoseminaari Pirkkalan kirkon seurakuntasalissa la 2.9. klo 9.30-12.30. Kahvit 9.30. Vapaa pääsy. Järj. Pirkkalan seurakunta ja Pirkkala-seura. Ohjelma: Anna Lyyra-Seppänen: ”Pirkkala – arkeologinen ja historiallinen erityisalue”. Tuija-Liisa Soininen: ”Jouko Hillukan rooli museon yhteistyökumppanina”, Vesa Vanninen: ”Pirkkalan luonnon erityispiirteitä”.

Tanssit Haikan lavalla (Haikankatu 30) su 3.9. klo 17-21 Helminauha.

Mielikki-päivä ma 4.9. klo 12-13.30. Kirkkoveräjän srk-talo, Kouluportinkuja 1 Pirkkala. Keskustellaan diabeteksesta, vieraana sairaanhoitaja Juulia Hyytiä Pirkkalan sosiaali- ja terveysasemalta. Mielikissä perehdytään mielen hyvinvointia ja terveyttä tukeviin aiheisiin, keskustellaan ja kuunnellaan ja tavataan ihmisiä. Järj. Pirkkalan sosiaali- ja terveysasema ja Pirkkalan seurakunta.

Hippo-kisat Pirkkalan keskusurheilukentällä ti 5.9. klo 17 alkaen. Lajit juoksu 40 ja 60 m, pallonheitto, pituushyppy. Sarjoja 2012-2020 ja myöhemmin syntyneille. Ilmoittautumiset viim. su 3.9. Tarkempi aikataulu ja ilmoittautumislinkki OP:n sivuille pirkkalanpirkat.fi/yleisurheilu.
Asukastilaisuudet Pirkanmaan hyvinvointialueen palvelujen verkostosta: Ma 11.9. klo 17.30 Tampere, länsi Tipotien hyvinvointikeskus luentosali, Tipotie 4. Ti 12.9. klo 17.30 Kangasala, Kangasala-talo valtuustosali, Kuohunharjutie 6. Ma 19.9. klo 17.30 Tampere, itä Tays kampus, Finn-Medi 5 auditorio, Biokatu 12, 1. krs. Tilaisuuksiin voivat osallistua pirkanmaalaiset asuinpaikasta riippumatta.

Näyttelyt

Galleria 2 (Suupantori 2): Ligita Purina: Vedenalaiset illuusiot. Avoinna 17.8.-11.9 ma–pe klo 10–19.
Pirkkalan taideyhdistyksen elokuun taiteilijat: Pirkankoivu (Lehtimäentie 2 C) Tuula Malvisalo, vapaa-aikakeskus (Urheilutie 10) elokuu Arja Kross­beck-Juhola, syyskuu Jonna Viljanen, Pirkanmaan muistiyhdistys (Hammareninkatu 7 A, Tre) Teija Jutila, Taysin naistentautien poliklinikka (Elämänaukio 2, Tre) Marjaleena Erkkilä.
Museokoti Mummola (Jokelantie 11): Vanhan ajan kotimuseo. Kesän näyttelyssä kissa-aiheista esineistöä. Avoinna heinä- ja elokuussa ke klo 12–16, sovittaessa muulloinkin.