Suupantorille nousi festivaalikylä – ravintoloitsija Mika Nyyssönen povaa yhdestä tuotteesta hittiä myös Pirkkalan karnevaaleilla

Perjantai-iltana alkava karnevaalihumu jatkuu Suupantorilla lauantain ja sunnuntain väliseen yöhön asti.

JUSSI Soini (vas.) ja ravintola Milla Makian yrittäjä Mika Nyyssönen valmistelivat Pirkkalan karnevaalien anniskelutelttaa festivaalikuntoon.

SUUPANTORILLE noussut karnevaalialue on vielä perjantaiaamuna hiljainen. Illansuussa alue täyttyy kuitenkin iloisesta puheensorinasta ja musiikista, kun torilla polkaistaan käyntiin perinteikkäät Pirkkalan karnevaalit. Heti perjantaina lavalle kipuaa muun muassa legendaarinen viihdyttäjä Mikko Alatalo.

Viimeisiä karnevaalivalmisteluja tekevät myös ravintola Milla Makian yrittäjä Mika Nyyssönen ja häntä avustava Jussi Soini. Nyyssönen on vastuussa tapahtuman anniskelupuolesta.

”Toivottavasti mahdollisimman paljon”, Nyyssönen vastaa naurahtaen kysymykseen alkoholin menekistä karnevaaleilla.

Alkoholilavojen joukossa silmiin tarttuvat lukuisat kirkkaankeltaiset tölkkirykelmät.

”Tämä kesä on näyttänyt, että ananaslonkero on hittituote”, Nyyssönen kertoo Soinin nyökytellessä hyväksyttävästi vieressä.

Pirkkalan karnevaaleilla olut irtoaa kuudella eurolla, kun taas lonkeroista ja drinkeistä joutuu maksamaan hieman enemmän. Esimerkiksi hittijuoma ananaslonkeroa pääsee särpimään kahdeksan euron maksua vastaan.

”Hinnat ovat samat kuin viime vuonna, vaikka olisi ollut nostopaineita. Emme kuitenkaan nostaneet hintoja”, Nyyssönen toteaa.

PIRKKALAN karnevaaleilla mahdollinen sadekaan ei haittaa, sillä vihmovaa vettä pääsee piiloon katoksen alle.

TAPAHTUMAN puuhamiehen Arto Järvisen mukaan Pirkkalan karnevaalien järjestelyt ovat edenneet hyvin, vaikka alueen valmisteleminen tapahtumaa varten on suuri ponnistus.

”Raksatiimi on hyvä. Kun palasia tulee torille, on pieni epätoivon hetki. Vuodesta toiseen tavarat menevät kuitenkin omille paikoilleen”, Järvinen huokaisee tyytyväisenä.

Viikonlopun ennuste näyttää Pirkkalaan vähintäänkin kohtalaista myöhäiskesän säätä. Se miellyttää tapahtumajärjestäjää.

”Säät ovat käsittääkseni kohtuulliset ja ennakkolipunmyynnistä on kohtalaisen hyviä uutisia”, hän toteaa tyytyväisenä.

Pirkkalan karnevaalit Suupantorilla 18.–19. elokuuta. Perjantaina esiintymässä Mikko Alatalo ja lauantaina Travelin’ Band. Päiväliput 20 euroa. Lauantaina kello 12-16 koko perheen ilmaiset Lasten karnevaalit, jossa paikalla lastentaikuri Paspartuu ja tubettaja Kliffa.