Koripallon pirkkalalaislähtöinen superlupaus Miro Little rakentaa uraansa maailmalla – viimeisenä vapaana viikonloppunaan hän tapasi Pirkkalassa ”kaverit, mummin ja papan sekä koirat”

Koripalloilija Miro Little suuntaa elokuussa MM-kisoihin Japaniin Okinawan saarelle ja sieltä Baylorin yliopistoon Texasin Wacossa.

LIETTUALAINEN toimittaja oli kiinnostunut Miro Littlen kuulumisista Nokia-areenan uumenissa viime perjantaina, kun Suomen maajoukkue eli Susijengi kohtasi täpötäydessä areenassa Liettuan. Little oli toipilaana eikä pelannut.

KORIPALLOILIJA Miro Little käytti viimeisen vapaan viikonlopun pitkään aikaan tapaamalla Pirkkalassa läheisiään.

”Kaverit, mummi ja pappa sekä koirat”, Little luetteli tapaamislistaansa.

Koirat olivat äidillä viikonloppuna eli Koripalloliiton toimitusjohtajalla Kati Packalenilla.

”Työ on Helsingissä, mutta vietän aikaa myös Pirkkalan kodissamme. Perjantain ottelu oli huikea kokemus kaikille ja uskon keskiviikon Espoon ottelun 7000 lippua menevän myös kaupaksi viimeistä istuinta myöten”, Packalen sanoo.

Sunnuntaina illalla 19-vuotias takamies palasi takaisin Susijenginä tunnetun maajoukkueen mukaan valmistautumaan viimeisiin harjoitusotteluihin ennen matkaa elokuun lopulla MM-kisojen Okinawan saarella pelattavaan alkulohkoon.

”Varmistusta MM-paikasta ei ole tullut, mutta uskon siihen ja se on selkeä tavoite. MM-kisojen jälkeen edessä on syyskuussa lento Texasiin, missä aloitan opinnot yliopistossa ja myöhemmin pelit siellä”, Little sanoi Nokia-areenassa.

Susijengi otti perjantaina Tampereella upean voiton koripallon suurmaasta Liettuasta. Little ei pelannut, koska hän oli vielä toipilas pienen loukkaantumisen jälkeen.

Liettua-voittoa yli 13 000 katsojan edessä edeltäneet harjoitusottelut sujuivat niin hyvin, että eivätköhän keskiviikon Viro-ottelun sekä kahden ensi viikolla Liettuassa pelattavan harjoitusottelun jälkeen seuraavat vastustajat ole Australia, Japani ja Saksa 25.-29. elokuuta Okinawa Arenalla.

MIRO Littlen tunnelmat olivat perjantaina iloiset Suomen kaadettua Liettuan 81-79.

LITTLEN tunteet olivat perjantaina ottelun jälkeen erittäin iloiset. Hän riemuitsi voitosta vähintään yhtä paljon kuin ottelussa pelanneet 13 joukkuekaveriakin.

”Näytimme jälleen olevamme joukkue isolla Jiillä. Oli huikeaa katsoa peliä penkiltä”, Little hehkutti.

Little on käynyt tulevan yliopistonsa Baylorin kampuksella 140 000 asukkaan Wacossa ja vaikuttui näkemästään. Baylor juhli Yhdysvaltojen yliopistosarjan mestaruutta ensimmäisen kerran huhtikuussa 2021 Indianapolisissa.

Miro Little muutti Tampereelta Pirkkalaan 8-vuotiaana vuonna 2012. Helsinkiin hän muutti 2019. Kauden 2022-23 hän vietti lukiossa Wichitassa Kansasin osavaltiossa, ennen lukio-opintoja hän pelasi jo EM-kisoissa.

”Olemme koko perhe kannustamassa Suomea Espoossa. Miron pikkusiskolla Meeallakin on oma roolinsa ottelutapahtuman aikana”, Packalen sanoo.

Koripallon A-maaottelu Suomi-Viro Espoossa ke 9.8. klo 18.30.