Seurakunnalta: Rakastettu on oikea nimesi

Nuorisotyöntekijä Jenna Gustavsson, Pirkkalan srk

NOPEAN kyselyn perusteella monilla rippileireillä on laulettu paljon erilaisia lauluja. Yksiä viime vuosien kestosuosikkeja ovat olleet Juha Tapion Sitkeä sydän– sekä Rakastettu-laulut. Tänäkin vuonna molempia lauluja on varmasti kuultu niin leirinuotioilla, kuin konfirmaatioissakin.

Rakastettu-kappale on yksi lempikappaleistani Juha Tapion tuotannosta. Rippileiriltä palattuani muistan erityisesti tämän laulun kertosäkeen: ”Älä pelkää, älä pelkää, sinä et pääse putoamaan, Rakastettu on oikea nimesi ja tulee nimenäsi olemaan”.

Voi kunpa jokainen muistaisi nämä sanat.

Meistä jokaisen oikea nimi on rakastettu, sillä onhan Jumala rakastanut meitä niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo joutuisi kadotukseen ja vaan saisi iankaikkisen elämän. Rakastettu, luotu ja lunastettu.

PIAN alkaa taas syksy. Syksy on monille uuden aloittamisen aikaa. Aloitetaan kenties uusi harrastus, koululuokka tai yritetään jotain paremmin näin syksyllä.

Joskus voi kuitenkin tuntua, että nyt ei jaksakaan mitään uutta. Voimavarat ei riitä aloittamaan alusta, vaan jatkamaan samalla. Silloin muista tuon laulun sanoma. Olet yhtä arvokas ja rakastettu. Aina ei tarvitse aloittaa jotain uutta.

Ei tarvitse pelätä, sillä sinusta pidetään huolta. Jumala pitää huolen meistä jokaisesta. Raamatussakin sanotaan näin: ”Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet, ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen.” (Ps.91:11–12)