Jääkiekkoilija Konsta Mäkisen palkintokaapista löytyy kultamitaleja ja maailman vanhimman seurajoukkueiden turnauksen voitto – Nykyään hänet löytää Pirkkalan golf-kentältä ”sopivan vaihtelevasta” työstä

Golf Pirkkalan palvelupäällikkö Konsta Mäkinen pelasi pitkän uran neljän maan jääkiekkoliigoissa.

KONSTA Mäkisellä on menossa toinen vuosi Pirkkala Golfin palvelupäällikkönä.

JÄÄKIEKKOILIJA Konsta Mäkinen pelasi kahdeksan kauden aikana yli 300 ottelua jääkiekon SM-liigassa ja neljä kautta ulkomaiden liigoissa ennen lopettamistaan Norjassa huhtikuussa 2022.

Uran jälkeen kahden pienen tyttären isä on keskittynyt perhe-elämään Takamaalla ja työhön Pirkkalan golfkentällä.

”Olin täällä jo kesätöissä kaksi vuotta sitten, ja kun palvelupäällikön virka tuli haettavaksi loppuvuodesta 2021, koin sen mielenkiintoiseksi työksi jääkiekon jälkeen. Olen ollut tämän kentän jäsen vuodesta 2007, ja täällä on pelattu joka kesä golfia”, Mäkinen selvittää.

Jääkiekkoura päättyi 24. huhtikuuta 2022, kun hänen viimeiseksi jäänyt seuransa Storhamar IL hävisi Norjan liigan loppuotteluissa Stavangerille eli hopeamitali ripustettiin kaulaan.

Se oli seuratasolla ensimmäinen aikuisten sarjojen mitali. Ilveksen A-junioreissa tuli kaksi SM-pronssia ja U18 MM-kisoissa pronssia. Ilveksessä hän koki kahdet SM-liigan piinaavat karsinnat, 2012 Sportia ja 2013 Jukureita vastaan.

”Niissä otteluissa oli suuret panokset ja kova paine, urheilussa on kyse niistä ja siksi karsinnat pitäisi palauttaa liigaan. Silloin ei ollut hauskaa, mutta jälkikäteen olen lämmöllä muistellut niitä otteluita”, Mäkinen sanoo.

KONSTA Mäkinen juhli joulukuussa 2018 Spengler Cupin (vas.) voittoa Davosissa ja tammikuussa 2020 Continental Cupin mestaruutta kotiturnauksessa Vojensissa Tanskassa.

MÄKINEN sai toki urallaan kaksi kultamitaliakin.

”Ensimmäinen joulukuussa 2018, kun silloinen seurani KalPa voitti Spengler Cupin Sveitsin Davosissa ensimmäisenä suomalaisena seurana. Se on maailman vanhin seurajoukkueiden turnaus, pidetty jo sata vuotta”, Mäkinen hehkuttaa.

Kahden Kuopiossa vietetyn kauden jälkeen Mäkinen sai sopimuksen Tanskan Vojensissa pelaavaan SönderjyskE-seuraan.

”Osallistuimme Continental Cupiin, mikä on pienempien kiekkomaiden mestareiden turnaus. Neljän joukkueen lopputurnaus pidettiin juuri Vojensissa tammikuussa 2020 ja mestaruus tuli”, Mäkinen muistelee toista uran kohokohtaa.

Kauden 2016–17 Mäkinen pelasi Slovakiassa ja Tanskan jälkeen vielä kaksi kautta Norjassa.

”Slovakiassa näki slaavikulttuurin läheltä, sekin oli hieno kokemus. SönderjyskE pelaa monessa lajissa Tanskan liigaa, jalkapallo ja käsipallo ovat siellä suurempia lajeja kuin jääkiekko. Etenkin käsipallo on monessa maassa niin suuri laji, ettei sitä Suomessa edes käsitetä”, Mäkinen vertaa eri lajeja.

KONSTA Mäkisen jääkiekkouran viimeiseksi seuraksi jäi norjalainen Storhamar IL, jonka riveissä hän voitti hopeaa. Nykyään hänet voi kohdata Pirkkalan golfkentällä.

PIRKKALASSA vuonna 1992 syntynyt Mäkinen vietti lapsuuden Ala-Haikassa. Yhdeksän vuotta vanhempi isoveli Lauri pelasi jääkiekkoa A-junioreihin saakka, isä Jukka valmensi molempia.

”Isän lisäksi annan kiitokset junnuvuosien ensimmäiselle valmentajalle Eero Majalle, joka antoi ensimmäiset opit Pirkkalan ulkokentillä. Eero teki pitkän valmentajauran pirkkalalaisten junnujen parissa”, Mäkinen selvittää.

Takamaalle Mäkiset muuttivat keväällä 2020.

”Asuimme vaimon kanssa välillä Tampereella ja kun saimme ensimmäisen lapsen, niin halusimme takaisin Pirkkalaan. Nyt vanhempi on 4-vuotias ja harrastaa yleisurheilua. Nuorempi tytär on vuoden ikäinen”, Mäkinen sanoo.

MÄKINEN teki palvelupäällikön työtä etänä neljä kuukautta huhtikuun loppuun 2022 saakka. Sen jälkeen työ on ollut Pirkkalassa paikan päällä.

”Talvella olen toimistolla yhdessä toimitusjohtaja Markus Junnin kanssa kahdestaan, touko-lokakuussa golfkauden aikana meitä on paljon enemmän. Työ on sopivan vaihtelevaa”, Mäkinen sanoo.