Pirkat voitti ja hävisi naisten pesäpallon suomensarjassa

PIRKKALAN Pirkat pelasi pesäpalloilun naisten suomensarjan etelälohkossa viikon aikana taas kaksi ottelua edellisen viikon tapaan ja menestys oli samaa tasoa eli voitto ja tappio.

Toki nyt tuli yksi piste enemmän, sillä viime sunnuntaina Lahden Mailaveikot voitti vasta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 2-1 (5-3, 2-4, 2-2, 4-2).

Viime keskiviikkona Pirkat voitti Loukonlahdessa Hyvinkään Tahkon kakkosjoukkueen 2-0 (6-4, 6-2).

Tahkoa vastaan tehokkain oli Stina Parantainen saldolla 1+6. Toinen jakso oli vielä tasan 2-2 Pirkkojen aloittaessa viimeisen sisävuoron. Parantainen löi ajolähtötilanteessa takaa läpi eli saldo oli 1+3.

Lukkari Tiina Mäkelä oli hyvässä pelivireessä keskiviikkona, niin myös parhaana palkittu sieppari Saara Miettinen. Mäkelällä oli ottelun jälkeen vielä asiaa kakkostuomari Ronja Kiikalle.

”Siellä oli vähän sanaharkkaa Tahkon pelaajan kanssa ja olisi Kiikka voinut siitä korttiakin näyttää. Mutta ei sen kummempaa ollut”, Mäkelä sanoi.

Lahdessa kotijoukkue voitti 3-tilanteet 30-16 eli se ansaitsi voittonsa. Oona Peltomäki oli vieraiden tehokkain kolmella lyödyllä juoksulla.

Mäkelän saldo oli 1+1, kunnari oli kauden toinen. Parantainen ei ollut mukana aiemmin sovitun menon takia ja lukkari Mäkelä pelasi numerolla 4 sisäpelissä.

Ottelutahti jatkuu tiiviinä, sillä neljäntenä oleva Pirkat kohtaa keskiviikkona vieraissa tappiottoman kärkijoukkueen Ikaalisten Tarmon.