Pirkkalainen 40 vuotta sitten: ”Jo silloin mietin, että on kumma, ellei tuosta pojasta tule vielä kuuluisaa”

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Sankila on aitoa maaseutua

Sankilan kylästä alkaa Pirkkalan maaseutu. Rivi- ja kerrostalot jäävät selän taa ja edessä aukeaa oikea maalaismaisema peltoineen ja metsineen.

Mikään nukkuva maalaiskylä ei Sankila suinkaan ole. Nuori väki ei ole alueelta kaikonnut ja toimiva kyläyhdistys pitää niin nuoren kuin vanhankin väen pirteänä.

– –

Martti Sasi on katsellut Sankilan kasvua 48 vuoden ajan. Hän mietiskelee, ettei alue ole asutuksen lisääntymisen ja teiden rakentamisen lisäksi ihmeemmin muuttunut. Maalaishenki on säilynyt.

Omakotirakennus alkoi alueella vuoden -44 jälkeen. Parinkymmenen viime vuoden aikana on paikkakunnalle noussut enää muutama talo.

Sankila ei ole kokenut muiden maalaispaikkojen tapaan nuorison poismuuttoa.

– Päinvastoin olisi nuorta väkeä tulossa tänne lisääkin, jos vain saisivat rakentaa. Suurin osa täällä on työssäkäyvää väkeä, vaikka eläkeläisiäkin alkaa kyllä jo olla jonkin verran, kertoilee Jaakko Roimela.

Rouva Sasi huomauttaa, että Sankilasta on kotoisin tällä hetkellä lehdistöä kovasti puhuttanut teatterinjohtaja Jouko Turkka. Rouva kertoo, että Turkan ollessa koulupoika, esitti silloinen nuorisoseura Nummisuutareita.

– Turkalla oli tässä näytelmässä Eskon rooli ja jo silloin mietin, että on kumma, ellei tuosta pojasta tule vielä kuuluisaa teatterialalla. Niin paljon edukseen hän erottui muista.

Pirkkalainen-lehti 40 vuotta sitten, 7.7.1983.