Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Yläasteen keittola-ruokala vesikatossa – ”Syötiin hernekeittoa, juotiin kaljat ja kahvit”

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Yläasteen keittola-ruokala vesikatossa

Peruskoulun yläasteen keittiö-ruokalan lisärakennus on saanut vesikaton. Tätä piti tietenkin juhlia perinteisillä harjannostajaisilla. Viime kuun 28 päivä kerääntyikin kunnan ja Nopan väki sekä tietenkin työmiehet Suupalaan nauttimaan ruuat ja juomat haitarinsoiton tahdissa.

Yläasteen keittiö-ruokalan vanhaa osaa on peruskorjattu ja uutta tilaa rakennettu 165 m²:n verran. Lisärakennus tuli todelliseen tarpeeseen, sillä entiset paikat oli mitoitettu noin 500 aterialle per päivä ja viime aikoina siellä tarjoiltiin jopa 1200 ateriaa päivässä.

-Talon sisäpuoliset työt saadaan valmiiksi elokuun puoleenväliin mennessä eli siis parahiksi koulun alkuun. Ulkotöitä jatketaan vielä syyskuun ajan, kertoo vastaava rakennusmestari Jukka Hannula.

Uuden osan muuraustyöt on jo tehty, sisäverhouslevytys on meneillään ja maalaustyöt alkamassa. Vanhan keittiön uudet lattiakallistukset ovat myös paraikaa työn alla.

Tässä vaiheessa oli siis harjannostajaisten aika. Juhla sujui traditionaaliseen tapaan: syötiin hernekeittoa, juotiin kaljat ja kahvit sekä kuunneltiin rakennuttajan eli kunnan ja rakentajan eli Nopan kiitospuheet toisilleen. Syöntiä ja juontia tahditti Reino Setälän haitarinsoitto.

Pirkkalainen-lehti 40 vuotta sitten, 7.7.1983.