Löylyt taukosivat Pereensaaren saunassa, kun yksi kiukaista hajosi – tämä on kiuasongelman tilanne nyt

Pereensaaren saunan toimitusjohtajan Rasmus Saarnin mukaan sauna pyritään saamaan käyttökuntoon mahdollisimman pian.

PEREENSAAREN sauna veti avajaisviikollaan löylyihin yli tuhat saunojaa.

KESÄKUUN lopulla auenneen Pereensaaren saunan toinen kuukausi sai ikävän käänteen, kun toinen saunan kiukaista meni viime viikolla epäkuntoon. Sauna oli vielä torstaina auki niin, että käytössä oli vain toinen kiuas. Perjantai-illasta alkaen saunatilat ovat olleet kokonaan suljettuina.

”Tällä hetkellä yksi saunan kiukaiden datapiuhoista ei syötä dataa. Ongelmaa on nyt selvitetty 2-3 päivää”, saunayhtiön toimitusjohtaja Rasmus Saarni kommentoi.

Saarnin mukaan pyrkimyksenä on, että asiakkaat pääsisivät löylyihin mahdollisimman pian –  parhaassa tapauksessa niinkin pian kuin huomenna keskiviikkona. Tarkkaa avaamisajankohtaa hän ei kuitenkaan uskalla luvata.

”Tänään pitäisi tulla puhelu asiaan liittyen. Uskon, että pääsemme aukaisemaan tällä viikolla”, Saarni toivoo.

Pereensaaren saunassa on käytössä monimutkaista teknologiaa. Tulevaisuudessa älykiukaiden toimintaa pyritään yksinkertaistamaan.

”Käytännössä vähennämme kiukaiden älyohjelmia. Säädämme esimerkiksi kivien lämpötilat manuaalisesti.”

Vaikka varsinainen löylyhuone onkin parhaillaan suljettuna, kahvila ja baari pysyvät kiuasongelmasta huolimatta auki. Myös saunan pukuhuoneet ja suihkutilat ovat käytössä veloituksetta.

Juttua korjattu 12.7. klo 8.54: Korjattu Rasmus Saarnin kommenttia. Tarkoituksena on vähentää kiukaiden älyohjelmia, ei älyongelmia.