Rullaluistelijat matkaavat Pirkkalan kautta kohti Mikkeliä

Tänä vuonna FinLine-tapahtumassa on mukana 32 osallistujaa kahdeksasta maasta.

FinLine-rullaluisteluretki käy Pirkkalassa tänä sunnuntaina. Kuvassa Pascal Prudhon vetää FinLine-luistelijaryhmää Ähtärissä. vasemmalta: Alan Brier (Iso-Britannia), Susanne Hutsch (Saksa), Anne Niskala (Espoo), Steve Hill (Australia), Nicolas Costes (Ranska), Pascal Prudhon (Ranska).

MAAILMAN vanhimpiin kuuluva, vuosittain järjestetty rullaluisteluretki FinLine tuo viikonvaihteessa joukon rullaluistelijoita myös Pirkkalaan.

Luistelijaletka lähtee ensi sunnuntaina Tampereen Keskustorilta noin kello 13 ja kulkee reittiä Rajasalmen silta – Ania kohti Lempäälää päämääränään Vaihmalan Hovi.

Tapahtuman reitti kulkee Tampereelta Hämeenlinnan ja Vääksyn kautta Mikkeliin, minne luistelijajoukkion on määrä tulla 14. heinäkuuta.

Retken järjestäjä, rullaluisteluseura Katukiitäjät, kertoo tiedotteessa, että tapahtuma ei aiheuta poikkeuksia liikenteeseen, sillä luistelu tapahtuu muutaman luistelijan ryhmissä normaalein jalankulkijoiden säännöin. Luistelijat käyttävät ensisijaisesti asfaltoituja pyöräteitä ja maantieosuuksilla luistelevat pääsääntöisesti ajoradan vasemmassa reunassa.

ENSIMMÄISEN kerran luistelutapahtuma järjestettiin vuonna 1992. Siitä lähtien tien päälle on lähdetty joka kesä lukuunottamatta kesää 2020.

Luistelureitti vaihtuu vuosittain ja vuosien varrella osallistujille ovat tulleet tutuiksi Suomen eri kolkat Hangosta aina Nuorgamiin asti.

Tänä vuonna mukana on 32 osallistujaa kahdeksasta maasta. Suomen lisäksi osallistujia on mukana Belgiasta, Tšekistä, Ranskasta, Saksasta, Sveitsistä, Intiasta ja Australiasta. Joukossa on niin kokeneita keskieurooppalaisia luistelijapariskuntia kuin ensimmäistä kertaa Suomeen luistemaan saapuvia. Tänä vuonna ensikertalaisia on yli kolmasosa osallistujien kokonaismäärästä.

FinLinen tarkoituksena on tuoda rullaluistelua esille ja muistuttaa lajista, jota moni suomalainen on kokeillut parikymmentä vuotta sitten.