Pirkoille neljäs voitto pesäpallon suomensarjassa – kausi sujunut yli odotusten

PIRKAT kukisti viime perjantaina Loukonlahden kentällä Espoon Pesiksen 1–0 (4–4, 15–1) ja otti avauskaudellaan pesäpalloilun naisten suomensarjan etelälohkossa neljännen voittonsa seitsemässä ottelussa.

”Avauskausi on mennyt yli odotusten. Niin henkilökohtaisella tasolla kuin joukkueella. Tänään vähän harmitti, ettei tullut kunnaria itselle eikä kolmea pistettä joukkueelle, mutta voitto on aina voitto”, sanoi Oona Peltomäki.

Peltomäki tuplasi kausisaldonsa viidellä lyödyllä juoksulla. Tulokaskauttaan suomensarjassa pelaavan Peltomäen aiempi otteluennätys oli kaksi lyötyä juoksua. Viime kaudella 20-vuotias 2-koppari löi maakuntasarjaa pelatessaan Pomarkun Pyryssä 10 ottelussa 27 juoksua.

”Rooli on aina ollut kotiuttaja. Tänään avausjakso oli meiltä vähän heikko, ei saatu henkeä peliin”, Peltomäki sanoi.

PIRKAT voitti ottelussa 3-tilanteet 27–14. Parhaana palkittiin toisen ottelunsa lukkarina pelannut Jutta Kivikangas.

Pirkat pääsi avausjaksolla viimeisellä sisävuorollaan hakemaan voittojuoksua hyvästä tilanteesta saatuaan etenijän kolmospesälle, mutta sortui sitten pariin turhaan virheeseen.

Pirkat pelaa seuraavat kaksi otteluaan vieraissa, 14. heinäkuuta Helsingissä lohkokolmosta Roihua sekä seuraavana päivänä myös Helsingissä jumbo PuMua vastaan. Loukonlahteen joukkue palaa 19. heinäkuuta kohtaamaan Hyvinkään Tahkon.