Pereensaaren saunan avajaisviikolla saunojia oli niin paljon, että pukuhuoneiden poletitkin olivat loppua kesken – ”Ihan kuin etelässä olisi”, asiakkaat ylistävät

Viime viikolla auennut Pereensaaren sauna houkutteli löylyihin yli tuhat saunojaa ensimmäisen kuuden päivän aikana.

PEREENSAAREN saunan ensimmäinen viikko osoittautui menestykseksi.

PEREENSAAREN sauna tuntuu voittaneen saunojien sydämet puolelleen. Pereensaaren Sauna Oy:n toimitusjohtajan Rasmus Saarnin mukaan ensimmäisellä viikolla löylyissä kävi yli tuhat asiakasta. Pukuhuonepoleteista on ollut jopa pulaa.

”Illat ovat olleet sellaisia, että on joutunut jopa jonottamaan. Saunominen kiinnostaa tällä hetkellä ihmisiä”, Saarni toteaa tyytyväisenä.

Asiakkaita on virrannut Pereensaareen lähialueiden lisäksi niin Vaasasta kuin Helsingistäkin. Edes viikonlopun kurja keli ei haitannut saunakansaa.

”Mitä huonompi keli on ulkona, sitä mukavampaa on saunoa.”

Jos mukaan lasketaan myös saunan terassilla poikenneet asiakkaat, avausviikon kävijämäärä asettuu Saarnin mukaan 1000-2000 asiakkaan välille. Erityisen vilkasta terassin virvokekauppa oli niinä päivinä, jolloin sää helli asiakkaita.

Aivan kommelluksitta saunan ensimmäiset päivät eivät kuitenkaan sujuneet, sillä älykiukaiden kansissa ilmeni yllättävä ongelma. Kiukaiden kannet nousevat ja laskevat, vaikka niiden pitäisi pysyä paikallaan. Vikaan on kuitenkin Saarnin mukaan luvassa pikainen ratkaisu.

KAISA Vossi (vas.), Alvar Harju, Minna Skogberg-Harju, Livia Vossi ja Yona Vossi nautiskelivat kesäpäivästä saunan terassilla.

PEREENSAAREN sauna näyttää löytäneen jo kanta-asiakkaansa. Kaisa Vossi on 8-vuotiaan Yonan ja ja 6-vuotiaan Livian kanssa käynyt saunan terassilla avausviikolla melkein jokaisena päivänä.

”Kyllä tämä on niin hieno paikka. Kaikki on ulkonäköä ja designia myöten tosi tyylikästä”, Pereellä asuva Vossi hehkuttaa Yonan ja Livian nyökytellessä mehujäidensä kanssa vieressä.

Varsinainen sauna on seurueelta vielä testaamatta, mutta uimaan he ovat jo ehtineet.

”Kivaa!” uintireissun tuntemuksia kuvaillaan.

SARI Kurvinen (vas.) ja Kirsi Uusitalo mieltyivät heti uuden saunan löylyihin.

MYÖS terassilla vilvoittelevat Sari Kurvinen Pirkkalasta ja Kirsi Uusitalo Tampereelta ovat vaikuttuneita uudesta saunasta.

”Sauna näyttää tosi hienolta. Ihan kuin etelässä olisi”, kaksikko kehuu.

He eivät ole toistaiseksi keksineet saunasta moitteen sijaa, vaikka tulevaisuudessa toiveissa olisi parempi ruokatarjonta. Erityistä kiitosta keräävät näköalat.

”Naapurin poika kertoi, että saunassa on jäätävän kokoinen ikkuna ja lauteet korkealla! Heti tuli into tulla käymään täällä”, Kurvinen kertoo.

Talviuintia harrastava Kurvinen vaikuttaakin odottelevan jo innolla saunan talvikautta.

”Tänne tullessa ei tarvitse lähteä kovin pitkälle. Nykyisiin talviuintipaikkoihin Kaukajärvellä, Kaupissa ja Rauhaniemessä pitää matkata erikseen”, hän miettii.

Toimitusjohtaja Saarnilla on Kurviselle hyviä uutisia, sillä hänen mukaansa sauna aikoo panostaa erityisesti talviaikaan.

”Talviaika on pääsesonkimme talviuinnin takia”, Saarni kertoo.