Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Lennosto lisää vuokra-asuntotarvetta

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Lennosto lisää vuokra-asuntotarvetta

Satakunnan lennoston tulo tietää melkoista kysynnän lisääntymistä vuokra-asunnoista vuonna 1984–85. Siksipä asuntolautakunnassa on päätetty anoa erityismäärärahaa uusien vuokra-asuntojen rakentamiseksi kuntaan.

Välitön asuntotarve on muuttovaiheessa n. 70 kappaletta. Asuntohallituksen ylijohtaja Ijäs on pitänyt mahdollisena, että Pirkkalan kunnalle anomuksesta myönnettäisiinkin erityismäärärahaa noin 30 vuokra-asunnon rakentamiseen varsinaisen asuntolainakiintiön lisäksi.

Asuntolautakunnan esityksen perusteella Pirkkalan kunnanhallitus on päättänyt anoa asuntohallitukselta poikkeuslupaa vuokra-asuntojen luovuttamiseksi lennoston henkilökunnan käyttöön kolmeksi vuodeksi.

Asuntolautakunnassa ja tämän jälkeen kunnanhallituksessa on käsitelty myös muut asuntolainoitettavat rakennuskohteet ja asetettu ne etuoikeusjärjestykseen.

Keväällisistä tontinsaajista anoi omakotitalon rakentamiseen lainaa valtiolta 11, mutta tämän lisäksi on arveltu muita lainahakemuksia tulevan lisää niin, että omakotilainahakemuksia syksyllä olisi käsiteltävänä 15 kappaletta.

Pirkkalainen-lehti 40 vuotta sitten, 22.6.1983.