Soukonlahdessa alkaa rakentaminen vielä tänä vuonna – vuokra- ja asumisoikeustuotanto pitää paremmin vaikeina aikoina

Maisemat Rajasalmen sillan kupeessa kokevat pian historiallisen muutoksen.

RAJASALMEN sillan vieressä ovat kadut ja tontinpohjat jo valmiina odottamassa tänä vuonna käynnistyvien asuintalojen tekoa. Alueelle on suunniteltu mittava Pirkkalan uusi asuinalue, johon tulee muiden muassa kaksi 14-kerroksista tornitaloa. Kuva: Sebastian Stenvall

SOUKONLAHDESSA Rajasalmen sillan viereisellä uudella asuinalueella tontinluovutukset ovat täydessä vauhdissa, kertoo kaavoitusjohtaja Matti Jääskeläinen.

Kahdelle rakennusliikkeelle varattujen tonttien yhteenlaskettu rakennusoikeuden kerrospinta-ala on 20 000 kerroneliötä, eli kyse on varsin mittavasta kerrostalorakentamisesta – ja sen myötä tuloista Pirkkalan kunnalle.

Viime aikoina on kuultu uutisia monien uudisrakennushankkeiden vaikeuksista Suomessa.

”Soukonlahdessa toinen rakennusliikkeistä toteuttaa asumisoikeusasuntoja ja toinen niin kovanrahan taloja, ara-vuokra-asuntoja kuin asumisoikeusasuntoja”, Jääskeläinen kertoo.

Vuokra-asunnot ja asumisoikeusasuminen tekevät kauppansa myös aikana, jolloin ihmiset arkailevat omistusasunnon hankkimista. Kaupunkiseudulle muuttaa koko ajan lisää väestöä.

Jääskeläisen mukaan talonrakentajien kuokat ovat iskeytymässä Soukonlahden maaperään vielä tänä vuonna.

Samaten tänä vuonna käynnistyy Soukonlahden seuraava tontinluovutusmenettely. Se on Jääskeläisen mukaan kokoluokaltaan samanlainen kuin rakentumaan lähtevä kahden rakennusliikkeen kokonaisuus.

Soukonlahden tontinmyynnin onnistumisesta oli Pirkkalan valtuuston kokouksessa kiinnostunut Raili Naskali (kesk.).

HAVAINNEKUVA Soukonlahden ensiksi rakentumaan lähtevästä korttelista.
SOUKONLAHDEN asuinalue nousee Rajasalmen sillan viereen Pyhäjärven äärelle Pirkkalassa.