Soljan asuinalue ehostuu: Kalatorille ladotaan kesällä kiviä ja kaduilla tehdään laajemmin töitä ja istutuksia

Noin 248 000 euron suuruinen urakka käynnistyy kesäkuussa.

SOLJAN Kalatoriksi kutsuttu alue sijaitsee asuinalueen perällä Ompelijankadun ja Kauppiaankadun risteyksessä.

SOLJAN Kalatori-niminen alue saa kesällä kiveyksen. Yhdyskuntalautakunta hyväksyi toukokuun kokouksessaan noin 248 000 euron suuruisen urakan, joka toteutetaan kesä-syyskuussa.

Kalatori on Soljan perällä Ompelijankadun ja Kauppiaankadun risteyksen kohdalla, Kauppiaankadun sisäpuolella sijaitseva aukio.

Kalatorilla käytettävät materiaalit ovat pääpiirteissään harmaat, betoniset kivet roomalaisella ladonnalla, mustat luonnonkivilaatat sekä nupu- ja noppakivialueita.

Kaaren muodot toteutetaan kahdella nupukiviraidalla. Kalatorin keskellä muodostuva kiertoliittymä toteutetaan reunakivillä, ja kiertoliittymän keskus varustetaan maksaruohoistutuksilla.

Kalatorin alueen urakassa toteutetaan Kauppiaankadun ja Leipurinkujan välinen alue.

KIVITÖIDEN lisäksi tänä vuonna on suunnitelmissa toteuttaa Kauppiaankadun puiden istutus, Leipurinkuja loppuun ja Puotikuja sekä siihen liittyvä yhtenäinen värikuja kohti Kauppatoria. 

Alueelle valmistuu myöhemmin myös Kauppatori lähemmäs koulua. Sen erikoisuus on porttikongi, jota pitkin torilta kuljetaan sitä reunustavan talon läpi.

Värikuja tarkoittaa värillisin kiveyksin toteutettua katuosuutta.

SOLJAN uuden asuinalueen katutyöt siirtyvät viimeistelyvaiheeseen alueen länsiosassa. Kalatori on kuvan vasemmassa yläreunassa oleva aukio. Oikeassa reunassa osa Kauppatoria.

Urakkamuotona on kokonaisurakka, jossa urakoitsija toimii pääurakoitsijana. Urakkaan kuuluu kohteen rakentaminen tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti kaikkine työsuorituksineen ja materiaalihankintoineen täysin valmiiksi saatettuna sekä työmaan johtovelvollisuudet ja työmaapalvelut.

Kalatorin kiveämisurakan toteuttaa Tampereen Puutarha-Center Oy.