Pirkkala ostaa jättikaupassa 30 hehtaaria elinkeinomaita moottoritien läheltä

Kunta hankkii noin 2,2 miljoonan euron kaupalla Silvon tilan maita.

PIRKKALA ostaa suurkaupassa yksityiseltä maanomistajalta kartalla punaisella merkityt maa-alueet.

PIRKKALAN kunta hankkii omistukseensa yli 30 hehtaaria maita moottoritien lähistöltä Killon ja Toivion välistä.

Kunnanhallitus päätti maanantaina 2,2 miljoonan euron jättikaupasta, jonka se aikoo tehdä Silvon tilan omistajien kanssa. Kyseessä on kunnan ja yksityisen maanomistajan välillä tehtävä vapaaehtoinen kauppa. Myyjä on hyväksynyt kunnan tekemän tarjouksen.

Ostettavien maiden yhteispinta-ala on 30,2 hehtaaria ja hinta 2,21 miljoonaa euroa.

PIRKKALA ostaa maata kuvassa taustalla näkyvältä seudulta molemmin puolin moottoritietä. Kuva on otettu Linnakallion rampista Tampereen suuntaan.

KAUPALLA Pirkkala on saamassa omistukseensa muun muassa elinkeinomaita myytäväksi tulevaisuudessa tontteina yrityksille. Suurin osa alueista sijoittuu taajamayleiskaavan mukaiselle työpaikka-alueelle, suojaviheralueelle sekä virkistysalueelle.

Alueen eteläisin osa on merkitty Pirkanmaan maakuntakaavassa työpaikkojen ja kaupallisten palvelujen alueeksi sekä Pirkkalan strategisessa yleiskaavassa tulevaisuuden yritysalueeksi ja metsäekologisen verkoston alueeksi.

Ostomaita on molemmin puolin moottoritietä ja Linnakalliontietä ja kapea kaistale nykyisen Killonvainiontien jatkeena. Tie rakennetaan tulevaisuudessa ulottumaan Linnakalliontielle asti.

Silvon tilan talouskeskus sijaitsee Pereentiellä Pyhäjärven rantamilla.