Pirkkalassa juhlitaan juhannusta ainakin kolmessa tapahtumassa – Katso menovinkit, tärkeiden palvelujen aukioloajat ja joukkoliikenteen tiedot

Juhannuksesta voi nauttia esimerkiksi Pappilan juhannusjuhlassa tai Sankilan kartanon konsertissa.

JUHANNUSKOKKO on jo koottu Pappilan rannalle, ja seurakunnan kiinteistönhoitajan Ville Nuoran olisi tarkoitus sytyttää se Pappilan juhannusjuhlassa perjantaina. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että kuivuus ja metsäpalovaroitus voivat estää kokon polttamisen.

JUHANNUS lähestyy, ja niin myös monenlaiset juhannustapahtumat. Pirkkalassa keskikesän juhlaa voi viettää esimerkiksi seurakunnan perinteisessä tapahtumassa tai koko perheen konsertissa Sankilassa.

Juhannuksen vietto käynnistetään jo torstaina 22. kesäkuuta Suupantorilla Juhannustori-tapahtumassa kello 10–14. Tuolloin torilla myydään esimerkiksi käsitöitä, hattuja, juhannusvihtoja, koruja, koiratarvikkeita ja kirpputoritavaraa. Samalla voi nautiskella kahviteltan antimista, kuten leivonnaisista ja grillimakkarasta. Paikalle voi mennä myös itse myyjäksi. Toripöytä ja -paikka ovat maksuttomia.

PIRKKALAN suurin juhannustapahtuma on Pappilan juhannusjuhla, jota vietetään tuttuun tapaan Pappilan alueella juhannusaattona eli perjantaina. Tapahtuma kerää seurakunnan kiinteistönhoitajan, suntio Ville Nuoran mukaan ”helposti 300–400 kävijää” vuosittain.

Juhlallisuudet alkavat väentuvassa kello 18 kansanlaulukirkolla. Illan aikana pihamaalla järjestetään erilaisia pelejä ja leikkejä lapsille sekä myydään kahvia ja pientä purtavaa lähetystyön hyväksi.

Alkuviikon sääennusteiden mukaan näytti siltä, että perjantaina Pirkanmaalla olisi edelleen voimassa metsäpalovaroitus. Jos varoitus ehtii poistua juhannukseen mennessä, Pappilassa olisi tarkoitus polttaa kokkoa kello 20.30.

PERJANTAI-ILLAKSI voi suunnata myös nauttimaan elävästä musiikista Sankilan kartanolle. Koko perheen juhannuskonsertti alkaa kesän muiden konserttien tavoin kello 19. Kartanon yrittäjä Karoliina Ahola kertoo, että jos uusi perinnelipputanko ehtii valmistua, niin juhannusaaton ohjelmassa on myös lipunnosto ja lipputangon käyttöön vihkiminen kello 18.

APTEEKIT ja kirjastot palvelevat juhannuksena poikkeavin aukioloin.

Suupalla toimiva Pirkkalan 1. apteekki on juhannusaattona auki kello 9–13, juhannuspäivänä kiinni ja sunnuntaina auki kello 11–15.

Citymarketin talossa sijaitseva Itä-Apteekki palvelee juhannusaattona kello 9–13 ja sulkeutuu juhannuspäiväksi. Muuten apteekki on avoinna normaalisti.

Pirkkalan pääkirjasto ja Nuolialan kirjasto sulkeutuvat molemmat torstaina kello 17 ja ovat kiinni loppuviikon.

NYSSEN paikallisliikenteessä kaikki bussi- ja ratikkalinjat ajavat perjantaina sunnuntain aikatauluilla noin kello 16 asti.

Koko juhannuksen ovat liikkeellä linjat 2, 3, 5, 6, 7Y, 8, 9, 10 (Kaukajärvi–Keskustori), 40, 50, 70Y ja 80Y. Muut linjat jäävät tauolle ja palaavat liikenteeseen sunnuntaina 25. kesäkuuta.