PJK:n juhlaottelussa muisteltiin seuran 30 vuoden taivalta. Roope Komppa, 58, ja toiminnanjohtaja pääsivät Killon ruoholle kirmaamaan…

PJK pelasi yhden kauden Kakkosessa, muulloin on oltu alemmissa sarjoissa. Seurassa on nyt 600 pelaajaa, mikä on kaikkien aikojen ennätys.

PIRKKALAN 30-vuotiaan jalkapalloseuran PJK:n perustajiin kuuluva Pertti Hirvelä löysi kotoaan seuran vanhan verryttelyasun. Myös ensimmäinen pelipaita vuodelta 1994 on säilössä.

PJK ei pystynyt kaatamaan Kolmosessa Hakan junioreita viime lauantaina Killon kentällä, vaan koki 30-vuotisjuhlaottelussaan 1-3-tappion. Tauolla tilanne oli 0-3, toisella jaksolla Juuso Kurppa teki kavennusosuman 69. minuutilla.

Ottelua seurasi myös kentän läheisyydessä asuva Pertti Hirvelä. Hän oli mukana perustamassa Pirkkalan Jalkapalloklubia 30 vuotta sitten.

”Pienellä porukalla tehtiin talkoilla töitä. Muistan ainakin Kauko Vainion olleen mukana. Rahaa ei paljon ollut ja kun lähdimme pelaamaan kesällä 1994 Kutosta, niin taloussyiden takia meillä oli vain yhdet pelipaidat. Tutkin seurojen värit ja löytyi sellainen väri, että se erottui muista sekä koti- että vierasotteluissa”, Hirvelä muisteli.

PJK pelasi alasarjoissa 14 kautta, kunnes vuonna 2008 se vihdoin nousi Kolmosesta Kakkoseen. Vain 21-vuotiaana liigauransa vuonna 2007 lopettanut Miki Sipiläinen teki yhdeksässä ottelussa 12 maalia.

”Lopetin liigassa mestaruuden jälkeen 2007 ja aloitin lääketieteen opinnot. Pääsykokeiden jälkeen muutama pelikaveri houkutteli minut kesken kauden mukaan PJK:hon. Meillä oli hyvä joukkue sille tasolle ja nousimmekin. Kauden jälkeen minä ja muutama muukin kaveri siirryimme Ilvekseen Kakkosessa”, Sipiläinen muistaa.

PJK:n kausi 2009 Kakkosessa sujui vähintään kohtalaisesti. Otteluita pelattiin 26, voittoja tuli kuusi ja tasapelejä viisi. Pisteitä siis 23 maalierolla 34-52, millä jäätiin silti viimeiseksi ja pudottiin takaisin Kolmoseen.

PJK:n pitkäaikainen pelaaja ja puuhamies Roope Komppa (keskellä) jonotteli Killon juhlapelissä lauantaina makkaraa ja pääsi ottelun lopussa kentällekin muutamaksi minuutiksi.

Paras maalintekijä oli Markus Lindroos 13 osumalla, hän oli lohkon kolmanneksi tehokkain. Viidenneksi tehokkain oli Ilveksen Sipiläinen 11 maalilla. Uransa Kolmosessa vuonna 2021 lopettanut Lindroos teki yhden hattutempunkin, kun Närpiön Kraft kaatui Keskuskentällä 8. elokuuta 4-0.

”Aika monta maalia tuli tuolloin tehtyä, lähes 15”, Lindroos muisti.

Lindroosin lisäksi historiallisen kauden muut maalintekijät olivat Olli Vakkala 6, Janne Rossi 5, Timor Inapshba 4, Valtteri Similä 2 sekä Matti Kuusi, Janne Ramstadius, Aapeli Räihä ja Kalle Strömberg 1 maali. Heistä Strömberg pelaa yhä vuonna 2023 Kolmosessa, Similä vielä viime kaudella.

LAUANTAINA viimeiset minuutit pelannut kunnanvaltuutettu Roope Komppa, 58, muisteli hänkin seuran 30-vuotistaivalta.

”Virin jalkapallotoiminta hiipui 1990-luvun alkupuolella ja PJK perustettiin lajin erikoisseuraksi. Vuosi 2009 oli tosiaan paras vuosi. Nykyisin tarvittaisiin lisää kenttiä, että saisimme hyviä junioreita mukaan toimintaan”, Komppa sanoi.

Toiminnanjohtaja Jussi Jokilampi pääsi hänkin pelaamaan juhlaottelussa kokoonpano-ongelmien takia.

”Seurassa on noin 600 pelaajaa, mikä on ennätys. Huipputasolla painopistelaji on jo pitkään ollut futsal. Itse tulin seuraan ulkopuolelta ensimmäiseksi palkatuksi toiminnanjohtajaksi neljä vuotta sitten. Jalkapallossa päätavoite on saada mukaan junioreita”, Jokilampi kertoi.