Pormestari Marko Jarvan muotokuva paljastettiin – esittäytyy siinä ”Pereensaaren hyisessä mutta kauniissa aamussa”

Pirkkalan pormestareista on tehty muotokuvat valokuvaten, ei maalaamalla.

PORMESTARI Marko Jarvan muotokuva paljastettiin Pirkkalan pääkirjastossa tiistaina. Kuvassa Jarva vaimonsa Tiinan kanssa.

VALOKUVAAJA Mikko Ovaskan ottama muotokuva Pirkkalan pormestarista Marko Jarvasta paljastettiin tiistaina Pirkkalan pääkirjastossa.

”Olen siinä Pereensaaren hyisessä, mutta kauniissa aamussa. Kuvasta ei tosin näy, että seison saappaat jalassa keskellä mutaa”, teokseen tyytyväinen Jarva totesi paljastuksen jälkeen.

”Taiteilija on onnistunut kuvaamaan myös persoonallisuuttani”, Jarva kehui.

Muotokuvien teettäminen kunnan johtohahmoista on ollut perinne niin Pirkkalassa kuin muissa kunnissa.

Aiemmin teokset olivat öljyvärimaalauksia. Käytäntö muuttui pormestariaikana ja niin Pirkkalan ensimmäinen pormestari Antero Saksala, hänen seuraajansa Helena Rissanen ja nyt Jarva on ikuistettu valokuviin, jotka on sijoitettu pääkirjaston seinille.

Heidät jokainen on kuvattu lempiharrastuksessaan tai paikassaan. Pereen asukkaana Jarva kertoo ulkoiluttavansa koiraansa usein Pereensaaressa ja aikovansa pelata siellä myös padelia, kun saarta on nyt kehitetty vapaa-ajan paikkana.

PALJASTUSPUHEEN pitänyt kunnanvaltuuston puheenjohtaja Taru Tolvanen oli kysynyt valtuutetuilta adjektiiveja, joilla he haluavat luonnehtia Jarvaa.

Keruusaalista olivat muiden muassa höveli, peruspositiivinen, innokas, kokoava, reilu, hauska, innostava, sovitteleva ja ratkaisukeskeinen.

VALTUUSTON puheenjohtaja Taru Tolvanen (vasemmalla) kertoi puheessaan pormestaria luonnehditun höveliksi ja reiluksi. Kuvassa myös paljastustilaisuuden airueet Ava Vuorenpää ja Ella Kanersalo, Marko ja Tiina Jarva ja muotokuvan tekijä, valokuvaaja Mikko Ovaska.

”Olet vahva seutuyhteistyön kannattaja. Osaat toimia muiden ihmisten kanssa ja olet välitön, mihin vaikuttavat osaltaan monipuoliset työtehtäväsi ennen pormestariutta”, Tolvanen (sd) kehui kokoomusta edustavaa päättäjäkollegaansa.

Jarva on toiminut Pirkkalan pormestarina nyt tasan kuusi vuotta. Pormestari valitaan uudelleen neljän vuoden välein kuntavaalien jälkeen.

Pirkkala oli ensimmäinen pormestarimalliin siirtynyt kunta Suomessa ja Tampere seurasi sitä toisena. Nykyisin yhteensä seitsemällä Suomen kunnalla on pormestari kunnan- tai kaupunginjohtajan sijasta.