Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Karhu aidan rikkojana

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Karhu aidan rikkojana

Viime perjantaina eli 3. kesäkuuta aamulla totesi Seppo Selkilä Sorkkalan tien varressa olevan karjalaitumen piikkilanka-aidan kaatuneen. Korjaustyöhön piti ryhtyä välittömästi, koska karja piti laskea laitumelle. Korjaustyön aikana Selkilä totesi aidan kaatajan jättäneen jälkensä piikkilankaan ja myös Sorkkalan tien kestopäällysteeseen. Jäljet olivat karhun tekemiä.

Jälkien jättäjä ja piikkilanka-aidan kaataja ei ollutkaan aivan tavallinen aidankaataja, sillä tiessä näkyivät selvästi karhun jäljet. Karhu oli astellut Ensio Mäen ja Kalle Jalosen talojen välissä olevaa aamusateen kastelemaa perunapeltoa, savettanut jalkansa ja jättänyt savijäljet tien pintaan, jossa ne olivat näkyvissä selvinä vielä päivällä. jaloissa olevien kynsien jäljet näkyivät myös saven värjääminä tien pinnassa. Piikkilanka-aitaan olu tarttunut tummanruskeita karkeita karvatukkoja, jotka vahvistavat jälkien ohella tietn ylittäjän ja aidan kaatajan karhuksi.

Pirkkalan metsäalueilla on todettu karhun talvehtineen talvikautena 1981–1982. Sangen mahdollista on, että karhu asustelee edelleen Pirkkalan ja Lempäälän välisillä metsäalueilla.

Pirkkalainen-lehti 40 vuotta sitten, 9.6.1983.