Pirkkalalaiset SM-urheilijat Tommi ja Sanna Ahola odottelevat kesävauvaa – Sanna pohtii palaavansa vielä pesiskentille Pirkkain paidassa

Salibandyliigan mestari Tommi Ahola sekä pesäpallossa pitkän uran tehnyt suomenmestari Sanna Ahola viihtyvät työssään Veskassa

SALIBANDYN suomenmestaruuksia voittanut Tommi Ahola on pistänyt urheilu-uran pakettiin, mutta vaimo Sanna miettii jäähdyttelypaluuta pesiskentille Pirkkain suomensarjajoukkueeseen. Ensin on kuitenkin muita haasteita edessä, sillä pariskunta odottelee vauvaa syntyväksi heinäkuussa.

HAIKASSA asuvilla mestariurheilijoilla Tommi ja Sanna Aholalla on paljon yhteistä. Heillä sujuu hyvin myös työnteko samassa työpaikassa Pirkkalan Veskan liikekeskuksessa Fysiotoman tiloissa.

Pariskunnan ensimmäisen lapsen – pojan – laskettu aika on heinäkuussa.

”Halusimme tietää lapsen sukupuolen etukäteen. Toivottavasti hänestäkin tulee aikanaan huippu-urheilija”, Tommi sanoo ainakin puoliksi vakavissaan.

Kaksi salibandyn SM-kultaa voittanut Tommi ja Manse PP:ssä pesäpallon suomenmestariksi kruunattu Sanna ovat olleet yhdessä 12 vuotta. Sannan sukunimi oli Vistinmäki heinäkuun 16. päivään 2016 saakka. Häitä vietettiin Sannan synnyinkunnassa Alahärmässä.

”Näimme toisemme ensimmäisen kerran syksyllä 2010, kun aloitimme fysioterapian opiskelun Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen päätimme muuttaa yhteen”, Sanna muistelee.

Luultavasti itse palaan kentille vain Pirkkain suomensarjajoukkueessa enkä haikaile Superiin

Sanna Ahola

Molemmat aloittivat uransa SM-sarjassa vuonna 2006 ja lopettivat 2017.

Pirkkalassa syntyneen Tommin ensimmäinen liigaseura oli Pirkat kaudella 2006-07. Mestaruuksia tuli kaksi Seinäjoen Peliveljissä 2012 ja 2013. Viimeinen liigaseura oli KooVee ja otteluita kertyi 167, ura päättyi Pirkkain divisioonajoukkueessa vuosi sitten.

”Parhaimmillani olin Seinäjoella. Myöhemmin tuli loukkaantumisiakin. Muutimme Pirkkalaan 2014 ja perustin tämän yrityksen. Vuosi sitten keväällä huomasin, ettei kroppa enää kestä lajin vaatimuksia ja oli paras lopettaa ura”, Tommi sanoo.

SANNA aloitti pesäpallon Ylihärmässä 15-vuotiaana. Uran ensimmäinen huippuhetki oli vierasottelu Haminassa vuonna 2006, kun Sannaa minuutin nuorempi kaksossisar Henna Vistinmäki pelasi ensimmäisen Superpesiksen ottelunsa.

”Meillä kaksosilla on muutakin yhteistä. Hennakin saa ensimmäisen lapsensa tänä kesänä. Hän on työskennellyt kampaajana Seinäjoella jo kauan. Olemme houkutelleet häntäkin muuttamaan tänne, kun kerran puolisokin on Tampereella töissä”, Sanna kertoo.

Sanna pelasi kaikkiaan 231 SM-ottelua pesäpallossa sekä 19 peliä salibandyä SPV:ssä 2011-13. Hän lopetti SM-tasolla mestaruuteen Manse PP:ssä syksyllä 2017, mutta pelasi vielä alasarjoissa muutaman kauden Janakkalassa ja Ikaalisissa.

”Hennakin pelasi Ikaalisissa viime kesään saakka. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta luultavasti itse palaan kentille vain Pirkkain suomensarjajoukkueessa enkä haikaile Superiin”, sanoo Pirkkain valmentajana tämän kesän työskentelevä Sanna Ahola.

AHOLAT ovat toimineet Veskassa kuusi vuotta. Sanna tuli töihin yritykseen viisi vuotta sitten.

”Perinteisen fysioterapian lisäksi olen opiskellut äitiysfysioterapiaa. Kaikkien vaivojen ennaltaehkäisy on hyvin tärkeää”, Sanna korostaa.

Pirkat-Puna-Mustat, Helsinki. Naisten suomensarjan pesäpalloa Loukonlahdessa su 11.6. klo 16.

SANNA ja Tommi Ahola ovat pirkkalalaisille tuttuja myös Veskassa sijaitsevan fysioterapiayrityksensä ansiosta. Sanna Ahola on perehtynyt viime aikoina myös äitiysfysioterapiaan.