Pirkkalan sosiaali- ja terveyspalvelut toimivat kesällä supistetusti – Joukossa esimerkiksi lasten, nuorten ja perheiden palveluja

Terveyskeskuksen vastaanotot ja päivystys palvelevat kesällä normaalisti, mutta kiireettömiin toimenpiteisiin tulee pitkä tauko.

PIRKKALAN terveyskeskuksessa ei tehdä kesällä kiireettömiä toimenpiteitä. Arkistokuva: Sanni Harmanen

OSA PIRKKALAN sosiaali- ja terveyspalveluista on kesällä kiinni tai palvelee lyhemmillä aukioloajoilla, tiedottaa Pirkanmaan hyvinvointialue Pirha. Näihin palveluihin kuuluu esimerkiksi lasten, nuorten ja perheiden palveluita.

Pirkkalan terveyskeskuksessa ei tehdä kiireettömiä toimenpiteitä, lausuntoja tai vuositarkastuksia 19.6.–13.8. Samalla aikavälillä neuvolat toimivat supistetusti.

Terveyskeskuksen vastaanottotoiminta ja päivystys palvelevat kesällä normaalisti.

KOULU- ja opiskeluterveydenhuolto sekä koulupsykologi ja koulukuraattori eivät ole tavoitettavissa 3.–30.7. Pirha kertoo verkkosivuillaan, että asiakkaille suunnitellaan loma-ajalle yksilöllinen tuki. Kesäsulun aikana tulevissa kiireellisissä tapauksissa pitää hakeutua omalle sosiaali- ja terveysasemalle.

Niin ikään suun terveydenhoidon toiminta on supistettua heinäkuussa. Suupanniityn koulun hammashoitola on suljettu viikot 26–31 eli kesäkuun lopusta elokuun alkuun. Särkypäivystys palvelee Tampereella Acutassa.

Kasvatus- ja perheneuvontapalvelut ovat suljettuina osan heinäkuusta, 10.–23.7.

PIRKKALALAISTEN lastenvalvojapalvelut hoidetaan pääsääntöisesti Tampereella. Tampereen toimipiste (Sarvis, Hatanpäänkatu 3) on avoinna koko kesän. Asiakkaat voivat asioida avoinna olevissa toimipisteissä ajanvarauksella riippumatta siitä, millä Pirkanmaan paikkakunnalla asiakas asuu.

Ikääntyneiden palveluista Pirkkalan lähitori on suljettuna 5.6.–27.8. Puhelinneuvonta palvelee koko kesän.