Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Jätehuolto järjestykseen

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Jätehuolto järjestykseen

Pirkkalan kunnan kaatopaikka pidetään avoinna arkipäivisin kello 8–17 välisen ajan. Iltaisin ja viikonloppuina kaatopaikka pidetään suljettuna. Kaatopaikan sulkemiseen ilta-aikoina on päädytty kunnan ulkopuolelta tulevan jätekuormituksen takia.

Aikaisemmin kaatopaikka-alueen läheisyyteen on jätetty ja kipattu jätekuormia, jotka on siivottu kunnan toimesta. Näiden kuormien jättäjille on osoitetietojen perusteella lähetetty siivouslaskuja. Kaatopaikan lähiympäristön ja kaatopaikalle johtavan tien reuna-alueiden valvontaa tehostetaan roskaamisen estämiseksi. Tienvarsialueelle ja kaatopaikan lähialueille jätteitä jättäviin sovelletaan jätehuoltolain roskaamisen estämiseen tarkoitettuja määräyksiä. Tällöin jätteiden jättäjät joutuvat ensivaiheessa siivoamaan jälkensä ja sen jälkeen seuraa vielä rangaistusvaatimus jätehuoltorikkomuksesta.

– –

Omilla autoillaan jätteitä kaatopaikalle tuovien kiinteistönomistajien on sopeuduttava normaaliin kaatopaikan päiväkäyttöön tai järjestettävä jätehuoltonsa sopimusteitse alan kuljetusliikkeiden kanssa. Tätä vaatii yhteinen etu. Jätehuoltoliikkeiden toimesta hoidettava jätehuolto on myös käyttäjilleen käytännössä taloudellisesti paras tapa päästä jätteistä, joita jokainen kiinteistö tuottaa.

Pirkkalainen-lehti 40 vuotta sitten, 2.6.1983.