PIRKKALAN Naistenmatkantien varressa sijaitsevalla Haikan grillillä on edessään vaikein kesä tähän mennessä, uskoo yrittäjä Pasi Petriläinen.
”Kyllä inflaatio on nyt sen verran kova, ja erikoinen maailmantilanne heijastuu myös suomalaiseen kuluttajaan. Koronakesät olivat helppoja verrattuna alkavaan kesään”, Petriläinen sanoo.
Pirkkalassa syntynyt entinen jääkiekkoilija Petriläinen perusti kesäravintolan entisen Haikan kioskin tiloihin vuonna 2020, pahimpaan korona-aikaan. Tänään perjantaina alkaa grillin neljäs kesä.
Haasteista huolimatta yrittäjä kertoo odottavansa kesäkautta hyvillä mielin.
”Aina, kun kevätaurinko alkaa paistaa, on kiva ruveta suunnittelemaan ja touhuamaan. Syksyllä ollaan sitten taas niin väsyneitä kesän jäljiltä, ettei huvita hetkeen edes ajaa Pirkkalan ohi.”
GRILLI on auki kesäkuusta elokuun loppuun jokaisena viikonpäivänä maanantaita lukuun ottamatta. Ruokalistaan on tehty viime kesään nähden pieniä muutoksia, mutta tarjolla on edelleen ”hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvaa eri muodoissaan”.
”Palvelukonseptia vähän virtaviivaistetaan, ja sillä saadaan hinnat jopa tippumaan aiemmista vuosista”, Petriläinen kertoo.
Mitä virtaviivaistaminen tarkoittaa käytännössä?
”Sitä, että tarjoilijat juttelevat vähemmän asiakkaille”, Petriläinen sanoo ja nauraa.
”Toimintakuukausissa mitattuna olemme olleet tähän mennessä auki yhdeksän kuukautta, ja koko sen ajan toimintamme on kehittynyt. Uskon, että kun vähän muutamme palvelusysteemiä, saamme asiakkaille paremmin tuotteet esille ja pöytään ja palvelu on sujuvampaa kaikin puolin.”
KESÄN aikana ravintolassa kuullaan myös elävää musiikkia. Lisäksi helsinkiläinen huippukokki Jouni Toivanen saapuu tänäkin kesänä grillille valmistamaan illallista ja jakamaan oppejaan grillin työntekijöille.
”Toivanen on saanut Suomessa Michelin-tähden, mikä vaatii osaamista. Kiva päästä itsekin seuraamaan huipputyöntekijän työskentelyä”, Petriläinen sanoo.
Haikan grillin (Mäkikatu 2) kesäkausi alkaa pe 2.6. klo 16.