Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Kansa-yhtiölle suuri virkistysalue Aniaan

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Kansa-yhtiölle suuri virkistysalue Aniaan

Kansa-yhtiö on ostanut 6,5 miljoonalla markalla todella suuren alueen Aniasta. maanviljelijä Yrjö Kyläsorri myi yhtiölle yhteensä maita ja mantuja naftit 250 hehtaaria. Mukana on myös erillinen ns. Anian saari (9 ha).

Kunnanhallitus ”hyväksyi” omalta osaltaan kaupan 18. päivä toukokuuta, jolloin se äänin 4–5 katsoi, ettei hankintaan tarvita maanhankintalupaa. Päätös noudatti esittelijän eli kunnanjohtaja Ensio Lehtisen kantaa.

Vahinkovakuutusyhtiö Kansa on ilmoittanut, että se tulee käyttämään tilaa henkilökunnan virkistysalueena ja yhtiön edustustarkoituksiin.

Konsernin piirissä työskentelee tällä hetkellä noin 4000 asiamiestä, joista pääasialliset tulonsa yhtiön palkkalistoilla ansaitsee 300-400 asiamiestä.

Heikkilä-nimistä tilaa yhtiö on ilmoituksensa mukaan valmis ”jakamaan” pirkkalalaistenkin kanssa siten, että alueella risteilevät polut/ladut on määrä yhdistää Pirkan hiihtojen latuihin. Yhtiö on myös käynyt alustavia neuvotteluja paikallisen KTV:n kanssa alueen ”lainasta” kuntalaisten virkistystarkoituksiin.

Se on aivan varmaa, että virkistysalue tulee lisäämään kunnan palvelujen kysyntää. Elämä varmasti vilkastuu tulijoiden myötä Anian kylässä.

Pirkkalainen-lehti 40 vuotta sitten, 26.5.1983.