Viipalekoulun paikalle kaavoitetaan senioritalo Pirkkalan keskustassa

Ikäihmisten asumiselle on Pirkkalassa kysyntää. Kaavaluonnos tulossa syksyllä, OAS nyt nähtävillä.

LENTOASEMANTIEN toisella puolen näkyvien Naistenmatkan koulun väistötilojen tontille aiotaan rakentaa tulevaisuudessa senioritalo.

PIRKKALAN yhdyskuntalautakunta on hyväksynyt nähtäville asetettavaksi suunnitelman, jonka tavoite on kaavoittaa senioriasumista Pirkkalan kuntakeskukseen.

Kyse on Lentoasemantien ja Ollikantien kulmatontista, jossa sijaitsevat nykyisin Naistenmatkan koulun väliaikaiset väistötilat. Ne on pystytetty paikalle, koska koulurakennuksia on purettu koulukampuksen rakentamisen takia.

Alueelle on valmistunut Naistenmatkan asemakaavan muutoksen (numero 272) osallistumis- ja arviointisuunnitelma, joka on asemakaavoituksen ensimmäinen vaihe.

Kaavoittajan mukaan hyvin saavutettavalle paikalle on tarkoitus varata alue yleiskaavan mukaisesti senioritalon rakentamiselle ja puisto- ja lähivirkistysalueelle. Senioriasumisen paikoille on ollut kunnassa kysyntää ja paikalle ollaan kaavoittamassa senioreille sopivaan yhteisölliseen asumiseen soveltuvaa asumista.

Koulukampus ollaan ottamassa käyttöön vuoden 2024 syksyllä.

Kuinka paljon senioriasumista tontille aiotaan sijoittaa, paljastuu syksyllä, kun rakennusoikeiden määrän sisältävä kaavaluonnos on määrä asettaa nähtäville.

PUNAISELLA rajatulle alueelle on alettu kaavoittaa senioritaloa ja lähivirkistysaluetta. Kuva: Pirkkalan kunta.