Pirkkalan Sionkylässä asuvan miehen timanttituijat joutuivat peurojen suihin: ”Ne hyppäävät jopa miehenkorkuisen aidan yli”

PIHAAN tulleet peurat popsivat timanttituijien lehdet suihinsa Pirkkalan Sionkylässä. Tätä ennen aita oli saanut kasvaa peuroilta rauhassa vuosikausia. Lukijan kuva: Leo Helin

KORKEATKAAN aidat eivät pysäytä peuroja, joiden puutarhoissa tekemistä tuhoista on puhuttu tänä keväänä paljon Pirkkalassa.

Pirkkalan Heikkiläntiellä asuvan Leo Helinin pihasta peurat popsivat vastikään timanttituijat lehdistä puhtaaksi, niin korkealta kuin ylettivät.

”Tuijat ovat kasvaneet pihassa noin seitsemän vuotta. Tämä oli ensimmäinen kerta kun niitä syötiin”, Helin kertoi tuodessaan oheisen kuvan toimitukseen.

”Minulla on ollut rusakoita varten verkot ja peurojen varalle olen asentanut miehenkorkuisen hirviaidan, jossa on keltaiset nauhat. Ne hyppäävät sen yli. Samoin näin sisältä pihaan tullessa, kun oven rapsahdusta säikähtänyt peura loikkasi metrisen orapihlaja-aidan yli”, Helin kertoo.

Hänen pihallaan vierailee yleensä 2-3 peuran ryhmä.

Jo 90 vuotta täyttänyt Helin on asustanut Sikojoen lähellä Pirkkalassa yli 50 vuotta. Seudulla liikkuu paljon peuroja. Niille löytyy turvallisia ”koteja” kosteikkojoen hankalakulkuisilta rantamailta.

Alueelta eläimet liikkuvat usein myös Lentoasemantielle, missä on syytä pitää silmät tarkkana tien yli loikkivien otusten kanssa.