Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Tiima voitti kuvanveistokilpailun

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Aika, päätökset ja tuulet yhteissoivat voitokkaassa Pirkkalan Tiimassa

Nokialaisen kuvanveistäjä Mauno Kiviojan ehdotus Pirkkalan Tiima valittiin ensimmäiselle sijalle Pirkkala 60 vuotta -kuvanveistokilpailussa.

Kutsuttuja kuvataiteilijoita oli kolme ja he jättivät yhteensä neljä työtä palkintolautakunnan arvioitaviksi 6. päivä toukokuuta. Lopullisen valinnan tekee kuitenkin kunnanvaltuusto, jolle yksimielisesti laadittu ja mietitty palkintojärjestys tullaan esittämään aikanaan.

Ensimmäiselle tilalle asetettu Pirkkalan Tiima muodostuu kahdesta osasta. Toisena on kunnanviraston ”Mutterin” seinään kiinnitettävä reliefi ja sitä täydentää vapaassa tilassa rakennuksen edustalla seisova tiimalasin muotoinen pysti.

– Eikö aika ole aina mukana kaikissa päätöksissä, kuvanveistäjä Kivioja selittää ehdotustaan. Hain aika kauan oikeaa muotoa ja aihetta. Ensin mielessä väikkyivät aiheena merkkitulet. Tarkasteltuani paikkaa useamman kerran vahvistui reliefin osuus, vaikka valo väärästä suunnasta tuleekin. Kolmiulotteinen teos taas tuntui yksinäiseltä, joten otin ehdotukseeni mukaan molemmat. Patsaan sijainti paikallistui itsestään kolmen väylän väliin.

Pirkkalainen-lehti 40 vuotta sitten, 19.5.1983.