Nuoret kolaroivat mopomiiteissä Lentoasemantiellä ja Vaittintiellä lauantaina – Kaksi loukkaantui

Molemmat kolarit tapahtuivat, kun ajoneuvot tekivät u-käännöksiä.

AMBULANSSI, mopoauto ja mopoja oli pysähtynyt Lentoasemantien varteen lauantai-iltana lukijan ottamassa kuvassa.

KAKSI ihmistä loukkaantui Pirkkalassa pidetyissä mopomiiteissä lauantai-iltana. Ensimmäinen onnettomuuksista tapahtui Lentoasemantiellä ja toinen Vaittintiellä.

Sisä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan, että hätäkeskukseen tuli lauantaina kello 19 aikaan useita yhteydenottoja Pirkkalaan kokoontuneista mopoilijoista, moottoripyöristä ja mopoautoista. Ilmoitusten mukaan kuljettajat keulivat ja ajelivat jalkakäytävillä sekä polttivat kumia.

Pian tämän jälkeen hätäkeskukseen ilmoitettiin, että mopo ja mopoauto olivat kolaroineet Lentoasemantiellä. Poliisin tapahtumapaikalla saamien tietojen mukaan kolari oli tapahtunut tilanteessa, jossa letkassa ajaneet ajoneuvot olivat tehneet u-käännostä tiellä. Käännöksessä mopoauto ja mopo olivat törmänneet toisiinsa.

Yksi nuori loukkaantui kolarissa. Kaikki kolarin osalliset olivat alaikäisiä.

ALLE tuntia myöhemmin hätäkeskus kuuli toisesta kolarista, joka oli tapahtunut Vaittintiellä. Ilmoituksen mukaan kaksi kevytmoottoripyörää oli törmännyt toisiinsa.

Poliisin tietojen mukaan tässäkin tapauksessa kolari oli tapahtunut tiellä tehdyssä u-käännöksessä, mutta tällä kertaa toinen osallisista oli ollut pysähdyksissä törmäyksen tapahtuessa. Yksi henkilö sai lieviä vammoja.

Poliisi tutkii molempia kolareita epäiltyinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina. Kolareiden syiden ja olosuhteiden selvittäminen jatkuu.

POLIISISTA kerrotaan, että Tampereen seudulla ja lähikunnissa oli lauantai-iltana liikkeellä useita isoja mopojen, kevytmoottoripyörien ja mopoautojen kokoontumisajoja. Nuoret ovat kertoneet poliisille, että kyseessä oli sosiaalisessa mediassa kokoon kutsuttu mopomiitti.

”Näissä kolareissa vakavammilta vammoilta vältyttiin, mutta mikäli liikennekäytös jatkuu samanlaisena, on vaarana, että vielä pahempaa sattuu”, poliisin tiedotteessa todetaan.

Pirkkalainen haastatteli aiemmin toukokuussa Sisä-Suomen poliisilaitoksen komisariota Marko Luosaa Pirkkalan ja lähiseudun kokoontumisajoista. Luosa totesi tuolloin, että Pirkkala on yksi suosituimmista kokoontumisajojen kohteista Pirkanmaalla.