Tampereen kaupunki hakee ideoita Hatanpään arboretumissa tehtävään vapaaehtoistyöhön – ”Kiinnostaako tamperelaisia haravointi-, istutus- tai siisteystalkoot?”

Arboretumissa on tarkoitus kokeilla asukkaiden vapaaehtoistoimintaa jo tänä kesänä.

TAMPEREEN kaupunki haluaa kuulla asukkailtaan ideoita Hatanpään arboretumin kehittämiseen ja hoitamiseen.

Arboretumin ystävät -asukaskyselyllä selvitetään tamperelaisten näkemyksiä puiston hyvistä puolista ja tulevaisuudesta. Lisäksi kysytään, olisiko asukkailla halua tehdä vapaaehtoistyötä puiston hyväksi.

”Hatanpään kartanopuisto, ruusutarha ja arboretum ovat tamperelaisten suosikkipuistoja. Haluamme nyt antaa asukkaille mahdollisuuden tulla mukaan kehittämään Hatanpään puistoalueen toimintaa ja työskentelemään eri tavoin sen hyväksi”, kertoo kaupunginpuutarhuri Timo Koski Tampereen kaupungin tiedotteessa.

”Kiinnostaako tamperelaisia haravointi-, istutus- tai siisteystalkoot vai olisiko mukavampaa olla arboretumissa vapaaehtoisena oppaana tai somettajana? Haluavatko tamperelaiset tulla mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan puistossa järjestettäviä tapahtumia, organisoimaan vapaaehtoistoimintaa tai koordinoimaan palstaviljelyä? Entä löytyykö vastaajista intoa tulla ideoimaan arboretumin historiakierroksia tai toteuttamaan tietopaketteja puiston kasveista?” pohtii työmaapäällikkö Titta Holmala-Kylmäkoski.

Arboretumissa on tarkoitus kokeilla asukkaiden vapaaehtoistoimintaa jo tänä kesänä.

Verkkokysely on avoinna 24. toukokuuta asti.