Nelivuotias Ida Lehti halusi nähdä lentsikoita – perhe tuli päiväksi Espoosta Pirkkalaan sotilasilmailutapahtumaan

Tulevan kesän lentonäytöskausi alkaa tapahtumasta tänään keskiviikkona.

SAMI ja Ida Lehti pitivät evästaukoa ja odottelivat ensimmäisen esityslennon alkua Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumassa tänään hieman ennen kello 13.

SOTILASILMAILUSTA ammatti -tapahtuma on parhaillaan meneillään Tampere-Pirkkalan lentoasemalla.

Tapahtuman maanäyttelyssä on esillä ilmavoimien lentävä kalusto sekä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Patrian kalustoa. Tapahtumassa esitellään sekä ilmavoimien että siviilipuolen ammatteja ja koulutusmahdollisuuksia.

Valkeakoskelaiset lukiolaiset Atte Lahtinen ja Justus Viitaniemi olivat ryhmänsä kanssa tulleet tapahtumaan. Viitaniemi voisi harkita ilmailusta harrastusta, mutta Lahtista kiehtovat myös alan tarjoamat ammatilliset näkymät.

”Liikennelentäjän työ saattaisi kiinnostaa.”

JUSTUS Viitaniemi ja Atte Lahtinen olivat lukioryhmänsä kanssa tutustumassa ilmailualan tarjoamiin työmahdollisuuksiin.

Lentoasemalla päivää viettivät myös espoolaiset Lehdet. Nelivuotias Ida kommentoi haluavansa nähdä lentsikoita. Idan isoveli, 14-vuotias Aleksi, on isänsä Samin mukaan lentokonefriikki, jonka vuoksi he olivat Pirkkalaan tulleet.

”Täällä ollaan niin kauan kuin Aleksi viihtyy ja Ida jaksaa”, Sami Lehto sanoo.

SATAKUNNAN lennoston, Patrian ja Tredun järjestämä tapahtuma avaa myös tulevan kesän lentonäytöskauden. Päivän mittaan on esityslentoja, joista voi tänään vielä nähdä noin kello 17.15 Hornet- ja Hawk- esityslennot sekä Midnight Hawks- taitolentoryhmän.

Tapahtuma-alueella on paikalla myös Leijona Catering Oy soppatykkeineen sekä sotilaskoti.

Tapahtumaan saapuville on järjestetty ilmainen nonstop-kuljetus Tampereen Messukeskukselta, jossa on ilmainen pysäköinti. Varsinaisella tapahtumapaikalla ei ole pysäköintimahdollisuutta ja Tampere-Pirkkalan siviililentoaseman puolella on käytettävissä vain rajoitetusti maksullisia pysäköintipaikkoja.

Sotilasilmailusta ammatti- tapahtuma kestää tänään kello 18.30 saakka Tampere-Pirkkalan lentoasemalla Tredun tiloissa sekä koulutuskeskuksen edustan asematasolla ja piha-alueella (os. Myötätuuli 71). Tapahtumaan ei voi tuoda lemmikkejä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.